'ČETNICI, MARŠ IZ HRVATSKE!': / Divljaci udarili prosvjednicu šakom u glavu na Trgu bana Jelačića! Pogledajte snimku

Image
Foto: Screenshot

Dan uoči obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, nekoliko građanskih udruga namjeravalo je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održati antiratni prosvjed.

4.8.2016.
19:23
Screenshot
VOYO logo

Mirni prosvjed protiv veličanja ratne pobjede koji su organizirali Centar za žene žrtve rata – Rosa, Ženska mreža Hrvatske, Srpski demokratski forum, Slobodarski aktivisti, Centar za građansku hrabrost te beogradska udruga Žene u crnom na kraju je spriječila policija, javlja N1 televizija.

Image
KRONOLOGIJA OLUJE: /

Na današnji dan prije 21 godinu počela je akcija kojom je oslobođena Hrvatska

Image
KRONOLOGIJA OLUJE: /

Na današnji dan prije 21 godinu počela je akcija kojom je oslobođena Hrvatska

MUP zabranio mirni prosvjed

MUP je, naime, donio odluku o zabrani mirnog okupljanja pod nazivom 'Antiratni protest povodom slavljenja ratne pobjede' proučivši udrugama da ne mogu osigurati prosvjed koji bi, kako su naveli, bio štetan za javni red i mir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, dvadesetak prosvjednika iz spomenutih udruga ipak je došlo na Trg, no u isto vrijeme ondje se pojavilo i stotinjak članova nekih braniteljskih udruga koji su prosvjednicima vikali "Četnici!" i "Marš iz Hrvatske!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna prosvjednica udarena u potiljak

Neko vrijeme situacija na Trgu bana Jelačića bila je napeta, a prosvjednike je od članova braniteljskih udruga razdvajao kordon policije kako ne bi došlo do većeg incidenta.

Povodom odluke MUP-a da ne odobri održavanje prosvjednog skupa, Centar za žene žrtve rata objavio je priopćenje u kojem kažu kako se "može konstatirati da državna vlast ne funkcionira, odnosno da je vlast u rukama nasilnih grupacija koje odlučuju o podobnosti javnih okupljanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja naš čitatelj, do incidenta je ipak došlo te je jedna prosvjednica pogođena u glavu i nekoliko sekundi potom udarena šakom u potiljak. Pogledajte video.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo