Četiri godine čekaju stan, a gradnja još nije počela!

Svi oni koji su se 'davne' 2008.

2.3.2012.
9:07
VOYO logo

Naime, građani Rijeke koji su ušli na gradsku listu kao kupci za POS-ove stanove na Drenovi, nisu ni blizu useljenja, jer se na spomenutoj lokaciji još uvijek nalazi ledina. Oni koji su se u isto vrijeme zapisali za POS-ove stanove na Rujevici, uselili su se u skladu s najavama, a kad će početi gradnja na Drenovi - ne zna se.

Rok početka radova u nekoliko navrata se pomicao, a Grad Rijeka rezolutno je najavljivao da će gradnja početi krajem 2011. godine. Ali, početak radova opet je prolongiran zbog problema s izborom izvođača radova, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka se odluka Državne komisije

"U realizaciji ovog projekta dovršena je opsežna i dugotrajna imovinsko-pravna priprema čime su konačno riješeni vlasnički odnosi, a kako je već ranije izrađena cjelokupna projektna dokumentacija, ovih dana se očekuje i ishođenje potvrda na glavne projekte. Krajem godine proveden je otvoreni postupak javne nabave za izbor glavnog izvođača radova te stručnog i obračunskog nadzora nad gradnjom. Zaprimljene su ukupno četiri ponude za građenje od kojih su dvije bile znatno iznad procijenjene vrijednosti nabave, te kao takve nisu mogle biti uzete u razmatranje. Od preostale dvije jedan od ponuđača nije dostavio dostatne dokaze udovoljavanja traženoj stručnoj i tehničkoj sposobnosti, te je donijeta odluka kojom se prihvaća ponuda poduzeća Novotehna. Jedan od neizabranih ponuditelja izjavio je žalbu na odluku o odabiru te je cjelokupan predmet još u prvim danima siječnja 2012. godine proslijeđen Državnoj komisiji za provođenje postupaka javne nabave", objasnio je ravnatelj Agencije za društveno poticanu stanogradnju Vladimir Benac.

Sad se čeka odluka Komisije: ako odbaci žalbu, uslijedit će potpisivanje ugovora o građenju s odabranim ponuditeljem i gradnja bi mogla početi već u drugoj polovici ožujka 2012. godine. U slučaju da žalbu prihvate, natječaj će se morati ponoviti, što će početak gradnje opet odgoditi na nekoliko mjeseci. U najboljem slučaju, budući stanari dobit će ključeve početkom ljeta 2013. godine, pet godina nakon što im se ime našlo na listi za POS-ove stanove. Što je previše, previše je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo