vozači, oprezno u prometu /

Ceste mokre i skliske, a vidljivost slaba zbog magle, zbog jakog vjetra u prekidu trajektne linije

Image
Foto: Ilustracija/Duško Jaramaz/Hrvoje Jelavić/Nikola Čutuk/Pixsell

Zbog magle smanjena je vidljivost na dionicama autocesta

29.10.2018.
8:08
Ilustracija/Duško Jaramaz/Hrvoje Jelavić/Nikola Čutuk/Pixsell
VOYO logo

Na vrijeme djeluje ciklona iz Ligurskog mora koja podržava oblačno i nestabilno te iznimno vjetrovito vrijeme. Izostaje najavljena obilna kiša iz razloga što se ciklona zadržava zapadnije od onoga što su svi prognostički modeli složno najavili, a to je položaj u Genovskom zaljevu, piše Rimeteo.

Zato vjetar nije podbacio, a nove nevolje s njim tek se očekuju u ponedjeljak, kada će jugo biti olujno uz mogućnost orkanskih udara, a kasno navečer okrenut će i na olujan jugozapadnjak. U gorju može biti orkanskih udara južnog vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilne oborine

Obilne oborine mjestimice u PGŽ nisu izostale u nedjelju. 

Prema mreži Pljusak, najkišovitije lokacije u PGŽ do 20 sati su bile Baška sa 69 milimetara kiše, Platak sa 65, Treskavac (54), Rijeka (Pehlin), Crikvenica, Brešca s 48  i Permani sa 40 milimetara kiše. Na službenim postajama u PGŽ Rab i Mali Lošinj također su dobili obilniju kišu, tamo je palo 62, odnosno 60 milimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja izdvojiti Senj sa 124 litre kiše po četvornom metru. Zbog obilne kiše poplavile su ulice, a intervenirali su i nadležne službe.

Oprezno u prometu

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu Hrvatske, smanjena je vidljivost zbog magle u Lici i središnjoj Hrvatskoj, zbog jakog vjetra u prekidu su mnoge trajektne, katamaranske i brodske linije, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog magle smanjena je vidljivost na dionicama autocesta: A1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela, A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba, A11  dionica Jakuševec-Lekenik, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na zagrebačkoj obilaznici pred čvorom Ivanja Reka iz smjera Goričana kolona je oko 2 km, zbog radova i dvosmjernog prometa na mostu Sava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opreznije treba voziti autocestom A1 kod čvora Gospić, zbog opasnosti od naleta na životinju.

Opreznije treba voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb, zbog lakše prometne nezgode prije čvora Vrata i kroz tunel Pod Vugleš u smjeru Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na državnoj cesti DC24 u mjestu Budinščina vozi se jednim trakom, zbog slijetanja teretnog vozila.

Počelo je zimsko računanje vremena pa HAK podsjeća vozaće motornih vozila da za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

U prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije

Splitsko okružje:  brzobrodska linija Milna- Rogac- Split, katamaranska linija Ubli - Vela Luka - Hvar - Split,  katamaranska linija Jelsa - Bol - Split, katamaranska linija Vis - Split,  katamaranska linija Korčula-Hvar-Split, trajektna linija Ubli - Vela Luka - Split,  trajektna linija  Sumartin-Makarska, trajektna linija Drvenik Veli-Drvenik Mali-Soline, trajektna linija Sućuraj-Drvenik.

Riječko okružje: Katamaranska linija Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Katamaranska linija Novalja - Rab - Rijeka, trajektna linija Lopar – Valbiska, brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarsko okružje: katamaranska linija Zadar-Molat-Brgulja-Zapuntel-Ist, katamaranska linija Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj.

Šibensko okružje: brodska linija Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovačko okružje: brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, trajektna linija  Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, trajektna linija 832 Prapratno-Sobra.

Zbog loših vremenskih uvjeta otkazana je linija Dubrovnik-Bari (Italija) te se putovanje prebacuje za utorak, 30. listopada, s polaskom u 10 sati.

Posebne regulacije prometa su na pojedinim graničnim prijelazima.

Zbog prosvjeda migranata i dalje je zatvoren granični prijelaz Maljevac.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova). Za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.
 Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo