pet novih imena / Červar objavio popis igrača koje vodi na pripreme za Euro u Hrvatskoj: 'Moramo živjeti za ovo prvenstvo'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Izbornik Červar objavio je popis igrača koje će voditi na pripreme za Euro u Hrvatskoj. Pripeme započinju 18. prosinca u Ivanić Gradu, a prva faza traje do 24. prosinca

5.12.2017.
13:15
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis 28 igrača koje planira povesti na pripreme za Europsko rukometno prvenstvo iduće godine u Hrvatskoj. 

Na konferenciji za medije osim izbornika su se pojavili predsjednik Hrvatskog rukometnog savez Tomislav Grahovac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac i glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza Damir Poljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari: Alilović, Pešić, Ivić, Stevanović
Desna krila: Horvat, Čupić, Vida
Lijeva krila: Štrlek, Mihić, Mandić
Kružni napadači: Vori, Musa, Kontrec, Marić, Bećiri
Lijevi vanjski: Mandalinić, Mamić, Jaganjac, Duvnjak, Gojun
Desni vanjski: Kopljar, Stepančić, Vuglač, Buntić, Ivić
Srednji: Cindrić, Karačić, Jotić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripeme započinju 18. prosinca u Ivanić Gradu, a prva faza traje do 24. prosinca. Druga faza na rasporedu je 26.12 i traje do 31.12. kad bi se reprezentaciji trebali pridružiti igrači iz njemačkih klubova. 

Treća faza priprema održava se u Splitu pred sam početak prvenstva, koji je zakazan za 12. siječnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cilj je osvježiti momčad taktički i psihološki. Ždrijeb podsjeća na Portugal, ako želimo nešto napraviti moramo ići preko najjačih. Moramo živjeti za ovo EP, imamo osam stepenica pred sobom i moramo ciljati visoko, znamo da se u Hrvatskoj ništa osim prvog mjesta na broji. Željeli smo pokriti sve pozicije. Kopljar i Duvnjak bi se mogli povrijediti i morali smo dobro pokriti takve pozicije na kojima bi mogli ostati bez nekih igrača. Slišković kojeg nema je također vrlo nesretan jer je ponovno ozlijeđen, Marić je također dugo bio ozlijeđen. Zato smo pazili da imamo zamjene i čvrstu obranu da možemo reagirati i agresijom ako treba”, rekao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima se nakon njega obratio Zoran Gobac. 

“Pomladili smo momčad i nadamo se velikom uspjehu. Karata za utakmicu protiv Srbije više nema, a HRS više nema nikakvih obaveza prema nikome. Za Island i Švedsku ostalo je oko 20% karata”, rekao je Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nužno je da nam mediji budu podrška u stvaranju pozitivne atmosfere zajedno s reprezentacijom i da se cijela navijačka Hrvatska ujedini. Želimo 8. igrača, da se navijačka Hrvatska ujedini gdje god reprezentacija igrala", dodao je za kraj predsjednik Saveza Grahovac.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo