zbog kiše i snijega / Centri 112 zaprimili brdo dojava zbog nevremena: Padala stabla, puno kućanstava nema struje

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tijekom večeri 25. veljače zaprimljeno je više dojava građana o posljedicama jakog vjetra, kiše i snijega na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, koje su se odnosile najviše na grane i stabla koja su pala na prometnice, pritom oštetivši električne i telekomunikacijske kablove

26.2.2023.
12:45
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Županijski centri 112 tijekom naći zaprimili više dojava građana o posljedicama jakog vjetra, kiše i snijega, a Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je detaljne podatke:

Grad Zagreb

Tijekom večeri 25. veljače zaprimljeno je više dojava građana o posljedicama jakog vjetra, kiše i snijega na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, koje su se odnosile najviše na grane i stabla koja su pala na prometnice, pritom oštetivši električne i telekomunikacijske kablove. ŽC 112 Zagreb o svim dojavama je obavijestio nadležne službe koje su na terenu i rade na otklanjanju posljedica nevremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Elektre Velike Gorice došlo je do više kvarova na niskom i srednjem naponu kao posljedice vremenskih uvjeta na tom području, a ekipe Elektre su radile na njihovom otklanjanju. U 04:21 sati svi potrošači dobili su električnu energiju. Također je zaprimljeno i više dojava o ispadima električne energije na području Samobora, Zaprešića i Brezovice. Svi kvarovi su otklonjeni, a jedino područje bez električne energije uslijed ispada 10 TS je Samobor - Grdanjci (338 kućanstava bez struje). Ekipa Elektre Samobor radi na otklanjanju kvara.

Sisačko-moslavačka županija

Dvor – 26. veljače u 02:43: zbog ispada 48 TS iz pogona oko 1.000 potrošača ostalo je bez električne energije na širem području Dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brodsko-posavska županija

Slavonski Brod – 25. veljače: u večernjim satima, zbog snježnih oborina na području grada, ŽC 112 Slavonski Brod zaprimio je više dojava građana o padanju stabala na kolnik u ulicama Marka Marulića, Brlićev put i Ivana Gundulića. Stablo je palo i na LC 42030 u mjestu Jakačina Mala. Uklanjanje stabala obavljali su komunalno poduzeće i JVP Slavonski Brod (5/1). Zabilježeno je više kvarova na niskom naponu, a bez električne energije bio je dio potrošača na širem području Županije. Na teren su izašle ekipe HEP-a.

ŽC 112 Slavonski Brod, stanje u 10:45: bez električne energije je 2200 korisnika. U vremensko razdoblju od 07:00 do 09:00 jedno stablo palo je na kolnik u Berislavićevoj ulici u Slavonskom Brodu, jedno na osobno vozilo i plinsko brojilo u Borovskoj ulici u Slavonskom Brodu i ejdno stablo na državnu cestu D51 Banićevac prema Oblakovcu. Obaviještene du sve nadležne službe. Bez struje su još uvijek dijelovi općina Stara Gradiška, Okučani, Cernik, Dragalić, Vrbje, Nova Kapela, Podcrkavlje i Bukovlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požeško-slavonska županija

Požega – 25. veljače: u večernjim satima vatrogasci su imali više intervencija uklanjanja stabala koja su pala zbog težine snijega na prometnice na području grada Požege (oko 15 stabala), jedna intervencija na području općine Brestovac i jedna na području općine Velika. Tvrtka "Poduzeće za ceste d.o.o." Slavonski Brod, koja održava državne ceste, imala je četiri intervencije uklanjanja stabala. Zbog kvara na 10 kV dalekovodu, bez električne energije ostalo je oko 2.000 potrošača na području Bučja, Pakraca i Čaglića.

Osječko-baranjska županija

Osijek – 25. veljače: u večernjim satima, zbog snježnih oborina na području Županije, ŽC 112 Osijek zaprimio je više dojava građana o padanju stabala na kolnik i na parkirna mjesta, pri čemu su oštećena četiri vozila i otežano je prometovanje. Vatrogasci JVP-a Osijek i DVD-a Valpovo imali su po četiri intervencije, DVD-a Đakovo dvije i JVP-a Našice jednu intervenciju uklanjanja stabala s prometnica. Zabilježeno je više kvarova na niskom naponu, a bez električne energije bio je dio potrošača na širem području Županije. Na teren su izašle ekipe HEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​ŽC 112 Osijek - zbog kvara na dalekovodu bez električne energije su šire područje grada Našica, ukupno 15 mjesta, šire područje Đakova, ukupno 22 mjesta te tri mjesta u Baranji. Vatrogasci na području Županije imali su šest intervencija uklanjanja stabala s ceste i jednu intervenciju uklanjanja stabla s dva auta. Djelatnici Hrvatskih šuma uklonili su 20 stabala koja su prijetila padanjem na cestu Gašinci - Selci Đakovački. Vatrogasci DVD Gašinci uklonili su 9 stabala s ceste.

ŽC 112 Osijek, stanje u 10:45: bez bez električne energije je 3415 korisnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlovačka županija

Karlovac – 26. veljače u 01:29 sati: zbog snježnih padalina oko 5.050 korisnika na širem području Karlovačke županije (područje Ozlja, Duge Rese, Vojnića i Slunja) je ostalo bez električne energije. Prema informaciji dobivenoj u HEP-u Karlovac, s otklanjanjem kvarova započet će ujutro 26. veljače.

Vukovarsko - srijemska županija

Vukovar - vatrogasci uklonili stabla s kolnika koje je palo na tri mjesta (Sotin, cesta Privlaka-Županja, D2 obilaznica Vukovara), u dva naselja (Ivankovo, Sotin) djelomično nema struje, kvarovi se otklanjaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŽC 112 Vukovar, stanje u 10:45: bez bez električne energije je 100 korisnika

Virovitičko - podravska županija

Virovitica - do 08:30 bez električne energije bila su naselja Brezovica, Detkovac D. Bukovica, G. Viljevo, dio grada Virovitice i Milanovac. Djelatnici HEP-a Virovitica i JVP Virovitica imali su jednu intervenciju uklanjanja stabla s prometnice i vodova električne energije. Na D69 između Slatine i Čeralija zbog stabla na cesti intervenirali su djelatnici Hrvatskih cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŽC 112 Virovitica, stanje u 10:45: bez bez električne energije je 400 korisnika

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo