joži u pomoć stigli vatrogasci / Centar 112 zaprimio neobičan poziv iz Zagorja: 'Krava mi je vgrezla u gnjoj'

Image
Foto: Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL

U DVD-u kažu kako im neobične intervencije nisu strane, ali da ovakvu još nikad nisu imali

23.2.2018.
16:11
Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Centar 112 ove je nedjelje zaprimio poziv Josipa Grdena iz okolice Gornje Stubice koji nije znao što bi napravio sa svojom kravom Žutom koja je nekako izašla iz štale i zapela u gnojniku.

"Nekak se otkapčila z lanca, prešla z štale van i ravno v gnjoj iza štale. A gnjoja je pune, nisam se sam vupal voziti ga da nem šlagiran, a moji su gosponi i rekli da neju to delali. Zvozil sam glavnicu sam, ali je veliki kup ostal iza štale, v njega je vgrezla do kraja i nije mogla nikam. Noge su joj prešle nutra i cijelo tijelo, do vrata", ispričao je gospodin Joža za Zagorje.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joža i njegova obitelj pokušali su sami izvući nesretnu kravicu, ali nije išlo.

"Na smene smo hitali gnoj ispred nje z vilami i motikami, da nebi dalje propala. Otkapali sme cijelo popodne, kak sme malo otkopali, pokrenula se za korak i već je bila s prvami nogami vane. Odmetali smo gnjoj dalje, ali više ju nismo mogli dobiti van, nije se mogla pokrenuti. Nije se štela dići, valjda se splašila ili se jako umorila kad se borila cijelo popodne. Bila je mirna ko bubica, ko da je vmrla. Daval sam joj octa na krpi kaj je lizala, da joj da snagu", kaže gospodin Joža koji je, kad je shvatio da sami to ne mogu napraviti, nazvao 112.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražio savjet, dobio vatrogasce

Od njih je tražio savjet, a oni su mu poslali vatrogasce. U pomoć su stigla trojica iz DVD Dobri Zdenci i pomogli brže nego što je to itko očekivao, piše Zagorje.com.

‘Posvijetlili su i tak se digla, skočila je ko veverica, kak da joj nigdar nije bile niš. Otpeljal sam ju v štalu, jedino ju nisam odma počesal, bila je skroz črna, kad se zakopala v gnoj. Ništa joj nije, samo se zmučila jako’, kaže gospodin Joža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U DVD-u kažu kako im neobične intervencije nisu strane, ali da ovakvu još nikad nisu imali. ‘U današnje vrijeme je kravica u selu sama po sebi čudo i rijetkost, a spašavati kravicu ravno je drugom čudu’, kaže tajnik DVD-a Dario Posavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo