slavili One Direction i Taylor Swift / Celine Dion i Jared Leto odali počast pariškim žrtvama na dodjeli American Music Awards

Taylor Swift, koja nije bila nazočna svečanosti, u večer je krenula sa šest nominacija, a dobila je tri nagrade - među ostalima za pjesmu godine 'Blank Space', te za najomiljeniji pop/rock album ('1989')

23.11.2015.
10:43
VOYO logo

Britanska skupina One Direction i pjevačica Taylor Swift dobitnici su najvažnijih nagrada na nedjeljnoj dodjeli American Music Awards na kojoj je više glazbenika odalo počast žrtvama atentata izvedenih 13. studenoga u Parizu.

Bend One Direction dobio je nagradu za umjetnika godine drugu godinu zaredom, a za svoj "Made In The A.M." i nagradu i za najomiljeniji pop/rock album, treću godinu zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno je nevjerojatno dobiti tu nagradu dvije godine zaredom", kazao je član benda Louis Tomlinson.

Taylor Swift, koja nije bila nazočna svečanosti, u večer je krenula sa šest nominacija, a dobila je tri nagrade - među ostalima za pjesmu godine "Blank Space", te za najomiljeniji pop/rock album ("1989"). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nicki Minaj dobila je dvije nagrade u glavnim kategorijama rap/hip hopa, a najboljim soundtrackom proglašen je "Pitch Perfect 2".  Za novog umjetnika godine proglašen je Sam Hunt.

Ceremoniji su prisustvovali i svojim nastupima publiku zabavljali Justin Bieber, Ariana Grande, Gwen Stefani, The Weeknd, Macklemore & Ryan Lewis, Coldplay, One Direction, Nick Jonas, Demi Lovato, Walk the Moon, Selena Gomez, 5 Seconds of Summer, te country senzacija Carrie Underwood.​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jennifer Lopez, koja je bila voditeljica dodjele, također je i nastupila, te tako zagrijala pozornicu svojim vrućim nastupom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumac i glazbenik Jared Leto na dirljiv se način prisjetio žrtava napada u Parizu, posebno onih 89 koji su poginuli na koncertu u Bataclanu gdje su on i njegov bend, "30 Seconds to Mars" održali ranije ove godine, kako je rekao, "divan i miran" koncert.  "Danas odajemo počast žrtvama nezamislivog nasilja u Parizu i širom svijeta", rekao je.

Francusko-kanadska zvijezda Celine Dion za žrtve napada otpjevala je "Himnu ljubavi" Edith Piaf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo