Opet karantena / Čeka li nas prošlogodišnji scenarij zatvaranja? Većina naših čitatelja očekuje pooštravanje mjera prije Uskrsa

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da britanski soj preuzima kontrolu, kako u Europi, tako i u Hrvatskoj te kako taj trend moramo zaustaviti.

15.3.2021.
16:30
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Čekaju li nas oštrije mjere i možda i zatvaranje prije katoličkog Uskrsa? Osim što rastu brojke, šire se i novi sojevi, a cijepljenje ne ide kako je planirano.

Na današnjoj konferenciji za medije, Nacionalni stožer civilne zaštite ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je kako nam je tjedni broj narastao za 28,8 posto: "U zadnjih tjedan dana imali smo 4566 novih slučajeva, tjedni broj nam je narastao za 28,8 posto. Incidencija je 198,4, najniža je u Istri, a najviše na području Dubrovnika. Po incidenciji na sedmom mjestu, nižu imaju Finska, Danska, Njemačka, Irska, Španjolska i Portugal."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S današnjim danom zaprimljeno je više od prijava 1500 nuspojava na cjepiva. Također je naglasio kako imamo 485 prijava na nuspojave za AstraZenecu.

"U petak su stigli rezultati sekvencioniranja uzoraka, od toga je 57 posto britanski soj, nešto manje češki, te par slučajeva južnoafričkog soja. 204, odnosno 57 posto je britanski soj. Od četiriju južnoafričkih sojeva dvoje je putovalo, a dvoje nigdje nije putovalo. Imamo 919 sekvencioniranih virusa, od toga je 38 posto britanski soj", rekao je Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako britanski soj preuzima kontrolu kako u Europi, tako i u Hrvatskoj te kako taj trend moramo zaustaviti. 

U anketi, pitali smo Vas: "Čeka li nas do kraja mjeseca popuštanje ili postrožavanje mjera?" 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 27 posto odnosno 694 čitatelja je odgovorilo kako nas popuštanje čeka, ako brojke ne skoče, a 73 posto odnosno 1886 čitatelja je odgovorilo kako nas čekaju strože mjere i kako će nas zatvoriti prije Uskrsa.

Iz rezultata ankete, većina čitatelja očekuje kako ćemo biti u još jednoj karanteni te kako ćemo Uskrs dočekani zatvoreni kao i prošle godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Kako je to primjerice u Zagrebu izgledalo prošle godine, pogledajte u galeriji.

Image

Prazne ulice Zagreba na Uskrs

Image

Prazne ulice Zagreba na Uskrs

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo