Koliki je /

Capak za RTL: Nismo pogriješili s datumom izbora, ali stožeri se moraju malo popraviti, korona je među nama

Image
Foto: RTL

Glavni državni epidemiolog Krunoslav Capak bio je gost emisije Izborna noć na RTL-u.

5.7.2020.
20:53
RTL
VOYO logo

"Ja sam  cijeli dan pratio izbore. Mogu dati najviše ocjene pridržavanju epidemioloških mjera. Ovo što sam kratko vidio uz stožere, rekao bi da se moraju malo popraviti. Korona je među nama i trebamo se držati mjera", kazao je Krunoslav Capak gostujući na RTL-u u Izbornoj noći.

"Ne zna korona za godište, ne zna za vrijeme. Pokazalo se da korona ne zna koliko je sati, strašno je važno da se držimo mjera."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za glasanje zaraženih u samoizolaciji, kazao je da je bilo više od 500 zahtjeva ljudi koji su samoizolaciji i oko 50 osoba koje su zaražene.

Što se tiče odluke da se sada ide na izbore rekao je: "Ovo je izborna godina. Jesen je vezana uz puno nepoznanica. Politika je pitala epidemiologe. Ja mislim da nismo pogriješili. A najmanje smo pogriješili uz to da bismo ugrožavali zdravlje ljudi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Capak tvrdi i da se ne krije broj zaraženih. "Mi smo zdravstveni stručnjaci. Mi nikad ne bismo ugrozili profesionalni integritet da smanjimo brojke. Brojke su takve kakve jesu. Korona je pokazala žestinu iako smo mislili da će nam dati malo pauze. Ja se nadam da se situacija neće pogoršati, već naprotiv", rekao je Capak i dodao na kraju: "Mi predviđamo da više nećemo ići u karantene, nego da ćemo brzo reagirati na sve."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo