ČAK JE I NAČELNIK LJUTIT ZBOG CIJENA: / 'Pa kroasan u Zagrebu košta tri puta manje nego na Murteru! Ako se ovo nastavi, izgubit ćemo turiste'

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Gledam ovu situaciju iz dana u dan. Odeš kupiti marendu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio, kaže murterski načelnik

14.7.2019.
22:04
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

"Žalosno je da kad dojde sezona cijene u svim dućanima skoče za 40 posto, Konzum, Tommy, Studenac, Mlinar i svi ostali. Žalosno je da jedan kroasan dođe u Zagrebu tri puta manje nego na Murteru", početak je Facebook objave murterskog načelnika Tonija Turčinova.

Načelnik Općine Murter-Kornati vidno je ljutit zbog cijena na otoku te smatra da bi ih trebali spustiti. K tome, pozvao je ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da posjeti Murter i ondje malo priča o razvoju, baš kako je nedavno pričao u Vodicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodo zastupnici, zapitate li se vi kad kako je živit na otoku, i u kojem smjeru idemo. Nažalost, Ustavom je zabranjeno da se mi kao lokalna samouprava miješamo, tzv. tržišna sloboda", objavio je Turčinov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronalazak optimalnog odnosa cijene i kvalitete

U telefonskom razgovoru s portalom Šibenik.IN, Turčinov je pojasnio što ga smeta te iznio kolike su cijene na otoku. Smatra da će Murter izgubiti turiste ako se ovako nastavi.

"Gledam ovu situaciju iz dana u dan. Odeš kupiti marendu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio. Kroasan u centru Murtera u pekarnici košta osam i pol kuna, a u istoj pekarnici u Zagrebu košta tri kune. Kad govorimo o turizmu i o tome da je Hrvatska skupa destinacija, razumijem ljude s apartmanima jer im je sve skupo", kazao je načelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što Turčinov predlaže jest, pronalazak optimalnog odnosa cijene i kvalitete. Izrazio je i brigu za ljude koji rade u turizmu i žele zaraditi "na brzaka" te podignu cijene za koje ne nude dobru uslugu ili proizvod pa grintaju jer turisti ne troše novac.

'KAKO TO, KAKO TO' Gosti odlaze. Jesu li možda jedan od razloga i vrtoglave cijene? 120 kn za srdele i 80 kn za kilu grožđa!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'KAKO TO, KAKO TO?' /

Gosti odlaze. Jesu li možda jedan od razloga i vrtoglave cijene? 120 kn za srdele i 80 kn za kilu grožđa!?

Image
'KAKO TO, KAKO TO?' /

Gosti odlaze. Jesu li možda jedan od razloga i vrtoglave cijene? 120 kn za srdele i 80 kn za kilu grožđa!?

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo