OGLAS

PROMOCIJA PLUS ZA RTL / Čak 60 % Hrvata ovo ljeto neće na more! EKSKLUZIVNO istraživanje otkriva: Koliko će se na odmoru potrošiti?

RTL donosi u suradnji s Promocijom plus ekskluzivno istraživanje o godišnjim odmorima Hrvata. Detalje ima Tomislav Jelinčić

8.8.2022.
19:31
VOYO logo

Od 11 i pol milijuna turista koji su ove godine posjetili Hrvatsku domaći su gosti ostvarili 1,6 milijuna dolazaka što je 8 posto više nego rekordne 2019. godine.

No ipak, podaci ekskluzivnog istraživanja o odlasku na odmor hrvatskih građana koje je za RTL provela agencija Promocija plus (na uzorku od 1300 ispitanika) pokazuju, nešto drukčiju sliku Hrvatske?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok cijeli svijet hrli u Hrvatsku, Hrvati očito nisu u mogućnosti otići uživati na godišnji odmor u svojoj zemlji.

Naime, gotovo 60 posto (59,5 posto) stanovnika nisu bili, niti planiraju ići na odmor izvan svog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: Pelješki most pogurao Butkovića, ali ne i HDZ. Milanović ponovno dobio najnižu ocjenu

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: Pelješki most pogurao Butkovića, ali ne i HDZ. Milanović ponovno dobio najnižu ocjenu

Njih 37 i pol posto (37,4 posto) su bili ili planiraju otići, dok gotovo 3 posto (2,7 posto) još nisu sigurni.

Kada pogledamo iz koje regije će građani najmanje na put, onda je tu, razumljivo Dalmacija (67,3 posto), jer se njima dolazi pa nemaju niti potrebe nikud ići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, gotovo u istom postotku nigdje na odmor neće otputovati niti Slavonci - da nisu bili, niti planiraju ići, odgovorilo je njih čak 67 posto. Sjeverna Hrvatska je na oko 62 posto (62,3 posto) dok je najmanje onih koji ne idu nigdje u Zagrebu i okolici (41,6 posto).

Građani godišnji odmor svakako koriste, pa nas je u istraživanju zanimalo gdje su ga proveli: rezultati se poklapaju s onima da nisu putovali, pa ga je 62 posto (62,1 post) ispitanih provelo kod kuće. Na moru u hotelu, apartmanu ili kampu njih oko 15 posto (14,8 posto), 8,5 posto na moru u vlastitoj nekretnini, 6 posto kod prijatelja i rodbine (6,1 posto) i 4 posto (4,2 posto) izvan Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad i ono, za mnoge najvažnije: koliko se na odmoru potrošilo? Najviše vas za ljetne gušte potrošilo je (13,1 posto) od dvije do tri tisuće kuna. Oko 10 posto (10,5 posto) vas je potrošilo do četiri tisuće kuna.

Dok do deset posto ispitanih (10,3 posto) potrošilo do pet tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o većim ciframa, pet posto domaćih turista potrošilo je do 10 tisuća kuna.

Da su se mnogi ipak odmorili i o tome nisu marili ili se nisu željeli niti prisjetiti koliko su potrošili svjedoči da je najviše onih koji ne znaju ili nisu sigurni. Možda je tako i najbolje, bar malo biti bez stresa, dok na jesen, računi ne dođu na naplatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPOMENA: Istraživanje je za RTL provela agencija Promocija plus od 1. do 4. kolovoza na uzorku od 1300 ispitanika. Standardna greška uzorka je +/-2.77 posto uz razinu pouzdanosti od 95 posto.

Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
John wick 2
default_cta
VOYO logo