provukli se / Čačić u drugom krugu sa samo 16 glasova prednosti, Rimac zamalo izgubila Knin već u prvom krugu

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Kandidatu za gradonačelnika Knina Marku Jeliću nedostajalo je oko osamdeset glasova da slavi već sinoć. Ovako Rimac ima još jednu šansu za pobjedu

22.5.2017.
9:32
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Lokalni izbori priuštili su nam i neke do zadnjeg listića tijesne okršaje. Tako je kandidat za varaždinskog župana Radimir Čačić sa samo 16 glasova više od kandidata HDZ-a i HSLS-a, Alena Runca ušao u drugi krug.

Čačić je osvojio 18486 glasova, dok je Runac osvojio 18470 glasova i tako se plasirao u drugi krug te će povjerenje birača na biračkim mjestima ponovno tražiti za dva tjedna. Najviše glasova u borbi za župana Varaždinske županije osvojio je Predrag Štromar, kandidat HNS-a koji je osvojio preko 10.000 glasova više od Čačića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A iako se u jednom trenutku činilo da će HDZ-ova Josipa Rimac ostati bez šanse da u drugom krugu pokuša doći do pobjede i još jednog mandata na čelu Knina, to se ipak nije dogodilo. 

Kandidatu za gradonačelnika Marku Jeliću nedostajalo je oko osamdeset glasova da slavi već sinoć. Ovako Rimac ima još jednu šansu za pobjedu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Pauk ipak u drugi krug po treći mandat šibensko-kninskog župan

Dosadašnji šibensko-kninski župan Goran Pauk (HDZ) svoj treći mandat ipak će morati izboriti u drugom krugu, budući mu je pobjeda u prvom izmakla 'za dlaku'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pauk je na kraju, prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, osvojio 49,4 posto glasova birača, a Vidović (SDP-HNS-HSS-HSU) 21,88 posto pa će zajedno u drugi krug. 

"Nisam spavao dok nisam vidio konačne rezultate. Očito je da se ide u drugi krug, falilo mi je manje od 300 glasova. Očekujem pobjedu i odradit ćemo u dva tjedna kao što smo radili dosad, a kad službeno osvojim još jedan mandat, nastavljamo s ozbiljnim radom na dobrobit naših žitelja, kojima zahvaljujem na glasovima", rekao je Pauk u ponedjeljak ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugi krug će i gradonačelnik Šibenika Željko Burić (HDZ), kojem je, baš kao i šibensko-kninskom županu Goranu Pauku, falilo tristotinjak glasova da pobijedi u prvom krugu. Burić je osvojio 48,39 posto glasova birača, a njegov protukandidat iz koalicije SDP-HSS-HSU Josip Živković 15,90 posto glasova.

Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo