'Našem kandidatu ne treba politička promocija, iz sasvim je druge lige'

'To je samo poruka laburista da nemaju snažnog kandidata za Zagreb', riječi su kojima je Čačić komentirao informacije o kandidaturi M. Holy za gradonačelnicu.

20.10.2012.
12:57
VOYO logo

Najava Hrvatskih laburista da bi mogli kandidirati bivšu ministricu zaštite okoliša Mirelu Holy za zagrebačku gradonačelnicu nimalo nije, čini se, uzbudila Hrvatsku narodnu stranku - liberalne demokrate.

'Svejedno mi je'

"Hoće li Holy izaći na izbore nama je sasvim svejedno i ništa nam ne znači! To je samo poruka laburista da nemaju snažnog kandidata za Zagreb. U politici, kao i na tržištu vrijedi, pravilo da uvijek treba zadržati svoje partnere i tek tada tražiti druge prostore. Ova najava došla je nakon Bernardićeve izjave kojom je otvorio prostor laburistima", komentirao je najavu kandidature Mirele Holy predsjednik HNS-a, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić na konferenciji za novinare, prije sjednice Središnjeg odbora HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je rekao kako trenutačno HNS na lokalnoj razini ima 73 župana, gradonačelnika, načelnika i njihovih zamjenika te da mu je cilj povećati njihov broj za 20 posto.

"To su početni rezultati i konkretne brojke, pa nas možete nakon izbora pitati što smo napravili", kazao je Čačić, najavivši da HNS, u slučaju da ide samostalno na izbore, ima svoga kandidata za zagrebačkog gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naš kandidat je prvorazredni'

"To je prvorazredna osoba na državnoj razini i posjeduje sve kvalitete koje su Zagrebu u ovome trenutku potrebne. Ime još nećemo otkriti, jer njemu nije potrebna politička promocija. On je iz jedne sasvim 'druge lige'' - rekao je Čačić.

Na upit kako gleda na SDP-ovog kandidata Bernardića, Čačić je rekao kako je "Bernardić vrlo talentiran, osoba s izuzetnim političkim potencijalom, koja može izrasti u kvalitetnog zagrebačkog gradonačelnika, u čemu mu HNS može pomoći". Čačić je rekao i kako nije realno očekivati prijevremene izbore u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo