Čačić potvrdio da nam ni iduće godine neće biti bolje

18.10.2012.
21:19
VOYO logo

Čačić je u velikom intervjuu za Novu TV govorio o stranim investicijama, pa je objasnio kako ćemo efekte toga "vidjeti negdje s 2014. na 2015. godinu". Kazao je kako će već iduće godine biti zabilježen određen rast gospodarstva, odnosno zaustavljanje pada, ali će se "stvarni efekti u smislu stranog investiranja osjetiti 2014./2015.".

No, isto tako je Čačić kazao da "u dijelu kad govorimo o proizvodnim investicijama, tu još uvijek neće biti nikakvih ozbiljnih efekata" te da je vjerojatno da će i u 2013. godini broj nezaposlenih biti na 300.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poboljšanje standarda tek na kraju mandata Vlade

Na pitanje kada će građani vidjeti efekte zaustavljanja pada životnog standarda, Čačić je rekao da će se to zaustavljanje "vjerojatno dogoditi u drugoj polovici sljedeće godine, a rast sigurno ne prije ili prije kraja mandata". Kazao je i da neće biti rezanja plaća zaposlenima u državnim službama, već da će se sljedeće godine uvesti nova forma kontrolnih mehanizama za npr. ministarstva koja probijaju budžete.

Na pitanje mogu li se smanjiti trošarine na gorivo, i gdje će odlaziti tih 60 lipa iz cijene goriva nakon monetizacije Hrvatskih cesta, Čačić je kazao kako će jedan dio "ostati vjerojatno u autocestama, u segmentu koji treba završiti, recimo, zaobilaznica Zagreba". "Jedan dio definitivno ide u željeznice. Mora ići, jer mi moramo uložiti zbog Europe i zbog koridora koje smo potpisali. I treći dio ide u državne ceste i sanaciju cestovne mreže u cjelini. U kojem omjeru? Recimo da je to ugrubo 20:20:20 lipa, ali to neće promijeniti cijenu naftnih derivata", kazao je prvi potpredsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Duboko, zaista duboko suosjećam'

Na kraju, Čačić je kazao kako razumije da će biti bunta i nezadovoljstva kod građana zbog odluka Vlade. "Naravno, ovog trenutka imamo nezadovoljstvo, imamo kritike i to je jednostavno ljudski, razumljivo i ja duboko, zaista duboko suosjećam i razumijem ljude - jer sam došao iz privrede - koji ostaju na cesti, čije obitelji su na granici preživljavanja, koji su orijentirani na socijalnu pomoć", kazao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo