ČAČIĆ MISLI DA ĆE PLENKOVIĆ USPJETI SAČUVATI TRON U HDZ-U: / 'To je dobro za Hrvatsku'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Čačići o Plenkovićevu vođenju države: 'Vodi u dobrom smjeru, puno, puno presporo i premalo odlučnosti da se sprovedu reforme koje trebamo učiniti'

11.1.2020.
12:06
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Varaždinski župan i čelnik stranke Reformisti Radimir Čačić gostujući na N1 televiziji izjavio je kako smatra da premijer Andrej Plenković jako sporo vodi Hrvatsku u dobrom smjeru.

"Vodi u dobrom smjeru, puno, puno presporo i premalo odlučnosti da se sprovedu reforme koje trebamo učiniti. Lako je provjeljivo iz činjenice da cijela Europa raste ubrzanim tempom, mi smo na samom začelju, rastemo zajedno sa njima jer je trend rasta, tu nismo ništa bitno doprinijeli. Ali u tom rastu i dalje zaostajemo i povećavamo razliku između nas i razvijene Europe. U međuvremenu nas je pretekla i Rumunjska", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ UVJEREN U POBJEDU HDZ-A NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA: /

'Vlada Hrvatsku vodi u dobrom smjeru

Image
PLENKOVIĆ UVJEREN U POBJEDU HDZ-A NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA: /

'Vlada Hrvatsku vodi u dobrom smjeru

Plenković ostaje na poziciji

Komentirajući izjavu HDZ-ovog europarlamentarca Karla Resslera, koji Plenkoviću nije dao izravnu podršku za unutarstranačke izbore, rekavši da nijedan kandidat neće imati bjanko podršku, Čačić je izjavio kako smatra da Plenković neće otići, da će uspjeti ostati na trenutnoj poziciji: "Smatram da je to za Hrvatsku dobro."

Što se tiče Resslera uvjeren je da će on ostati uz Plenkovića, jer "ako Plenković ode, neće ni politička karijera Resslera biti preblistava".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović kao 'marioneta'

Što se tiče poraza HDZ-ove kandidatkinje na predsjedničkim izborima, Kolinde Grabar-Kitarović, Čačić smatra da je rejting HDZ-a sigurno utjecao na konačne rezultate.

"Da nije bilo HDZ-a mislim da Grabar-Kitarović ne bi dobila ni 400.000 glasova. Ona je druga derivacija, loša derivacija ne-dobrog HDZ-a. Predsjedenik države je ličnost, ako nemate ličnost nemojte biti predsjednik države. Ne možete biti marioneta, a ovdje je ta marioneta dobila fantastičan broj glasova u odnosu na ono što je pokazala u svom mandatu, a naročito u odnosu na to kad je progovorila", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako će sada i Zoran Milanović i Andrej Plenković morati kontrolirati svoj egoi karaktere. "Oba imaju vrlo razvijen ego kao što je u politici često. Reakcije Plenkovića nakon pobjede pokazuju da ga nije baš uspio kontrolirati nakon što je Milanović rekao duhovito 'pogledat ćemo u Ustavu' za kohabitaciju, Plenković je rekao 'vidjet ćemo'. To je na razini dječjeg vrtića."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo