NITKO NIJE SIGURAN: / Ressler o podršci Plenkoviću: 'Nijedan od kandidata neće imati a priori bjanko podršku'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ressler komentirao poraz Grabar-Kitarović: 'Ovo je bila poruka birača, kao što je poruka bila i na europskim izborima. Moramo biti spremni naučiti lekciju i uzeti pouke'

10.1.2020.
14:48
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

HDZ-ov europarlamentarac Karlo Ressler komentirao je za N1 televiziju poraz još uvijek aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u drugom krugu predsjedničkih izbora od strane Zorana Milanovića, rekavši kako ne vjeruje da je razloge poraza moguće reducirati na samo jedan uzrok.

"Što se tiče predsjedničkih izbora, jasno je da postoji više uzroka, ne vjerujem ni u jednu teoriju koja bi izdvajala samo jedan uzrok. Izbori su bili poprilično personalizirani. Ovo je bila poruka birača, kao što je poruka bila i na europskim izborima. Moramo biti spremni naučiti lekciju i uzeti pouke... Čini mi se da HDZ vjeruje i u socijalnu i u tržišnu ekonomiju, u svakom od tih područja treba biti snažnija nego što je danas, da su nadolazeći unutarstranački izbori prilika da osnažimo svaku od tih komponenata. HDZ obuhvaća različite ljude", rekao je Ressler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOLINDA I PLENKOVIĆ ĆE IMENOVATI VELEPOSLANIKE PRIJE NEGO MILANOVIĆ PREUZME KORMILO? /

'Ovo je nepoštena podvala!'

Image
KOLINDA I PLENKOVIĆ ĆE IMENOVATI VELEPOSLANIKE PRIJE NEGO MILANOVIĆ PREUZME KORMILO? /

'Ovo je nepoštena podvala!'

Nitko nije siguran

Nije želio dati konkretan odgovor na pitanje koji je njegov favorit na nadolazećim unutarstranačkim izborima. "Sad ulazimo u te izbore, oni još nisu službeno raspisani. Ovo je proces u kojem ćemo puno razgovarati. Za mene je bitno da imamo jasan smjer stranke i koji će ljudi predstavljati svaku od ovih komponenata i da nastavimo s modernizacijom", kazao je.

Na ponovljeni upit podržava li smjer u kojem Andrej Plenković vodi HDZ, odgovorio je: "U fazi smo kada nitko od kandidata neće imati a priori bjanko podršku od nikoga, razgovarat ćemo o svemu. Cijenim Andreja Plenkovića, sve što je napravio i za HDZ i za Hrvatsku", pojasnio je Ressler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo