Fejs gori o Čačiću: Bik Koji Će Odsjediti

Presuda Radimiru Čačiću, po kojoj ipak mora odslužiti zatvorsku kaznu od 11 mjeseci, na društvenim je mrežama izazvala uglavnom pozitivne reakcije.

14.11.2012.
15:54
VOYO logo

Vijest o presudi Radimiru Čačiću, po kojoj zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj, u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi, mora 11 mjeseci odležati u zatvoru, dok je 11 mjeseci dobio uvjetno, građani su dočekali uz brojne komentare po društvenim mrežama. Iako smo se svojski potrudili naći podjednako pozitivnih i negativnih osvrta na ova zbivanja, u tome nismo uspjeli – prevladavaju oni otrovni.

U skladu sa situacijom vezanom uz brojne građane koji danas traže posao u Hrvatskoj, jedan je korisnik komentirao da je otvoreno novo radno mjesto u zemlji. "U pitanju je mjesto Prvog potpredsjednika Vlade", pojasnio je komentirajući najnoviju vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čačić je sam kriv što ovakva presuda izaziva nužan osjećaj zadovoljštine'

"Radovat' se tuđoj nesreći je, rekao bih, nužno znak moralne i karakterne inferiornosti, ali Čačić je sam kriv što ovakva presuda izaziva, zahvaljujući njegovom ponašanju, isto tako nužan osjećaj zadovoljštine", napisao je pak drugi.

Jedan facebookovac je u skladu s crnim humorom samo kratko napisao: "Bik koji će odsjediti." Time je povezao Čačićevu nedavnu izjavu u Kataru kad je kazao da prijevod njegovog imena nije Bik Koji Sjedi nego Radi U Miru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući presudu potpredsjedniku Vlade, jedan je korisnik na Facebooku napisao: "Legalan način da ga se riješimo na skoro cilu godinu. Neutuživo!", dok je drugi zaključio: "Pa znamo da je Čačić čudo od čovjeka! On može vodit hrvatsku ekonomiju i iz zatvora.

Bilo je i komentara vezanih uz INA-u, pa je tako jedan od čitatelja našeg članka napisao: "Nije Mađarima do pravde već do INE."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova funkcija: Prvi potpredsjednik hrvatske Vlade u zatvoru

Našlo se i osvrta vezanih i uz način funkcioniranja premijera Zorana Milanovića i njegove desne ruke.

"Znači Milanović barem tih 11 mjeseci neće morati plesati kako Čačić svira ili će mu Mađari dozvoliti kontakt s vanjskim svijetom", napisao je jedan čitatelj, dok je drugi zaključio da bi netko drugi, obični građanin, na Čačićevom mjestu već odsluživao svoju kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj ćemo dodati i da su korisnici na Facebooku primijetili i kako sve više bivših i sadašnjih državnih dužnosnika puni zatvorske prostore. "I kaj sad? Polančec je locked, Sanader samo što nije, Čačića već čeka službeni vozač - zatvorske uprave. Tko ce vodit bandu, tko ce nabavljat pljuge, tko ce kopat tunel?", pitao je jedan facebookovac.

"Hahahahahaha, na pomolu nova koalicija, Čačić-Sanader. Izborna jedinica Lepoglava. Tko kaže da se u našoj politici ne događa ništa dobro?", napisao je drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s crnim humorom odmah su se i dosjetili nekih novih funkcija. "Čačićeva titula Prvi Potpredsjednik sad dobiva novo značenje. Postao je prvi potpredsjednik hrvatske Vlade u zatvoru..."

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo