BUTKOVIĆ KAŽE DA IZBORI U HDZ-U DOLAZE U NEZGODNO VRIJEME: / 'Priče o tome da stranka sad ide ulijevo pa je treba vraćati udesno ne stoje'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSEL

Oleg Butković: 'Unutarstranački izbori su redovni, oni će biti održani po rokovima koji su izašli sa sjednice u petak. Izbori dolaze u jedno politički nezgodno vrijeme, ali tako je to'

27.1.2020.
14:03
Matija Habljak/PIXSEL
VOYO logo

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković gostovao je danas u N1 Studiju uživo gdje je prokomentirao predstojeće unutarstranačke izbore u HDZ-u za koje kaže kako dolaze u "politički nezgodno vrijeme".

"Unutarstranački izbori su redovni, oni će biti održani po rokovima koji su izašli sa sjednice u petak. Izbori dolaze u jedno politički nezgodno vrijeme, ali tako je to. Činjenica jest da stranka iz ovih izbora mora izaći jedinstvena. Sve ove stvari koje su možda i zasjenile sve ove dobre, mogu se nadići samo jedinstvom u stranci", rekao je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ JE GOTOVO FORMIRAO TIM ZA IZBORE U HDZ-U: /

Zamjenika traži u redovima desnice, među onima koji su bili u ratu

Image
PLENKOVIĆ JE GOTOVO FORMIRAO TIM ZA IZBORE U HDZ-U: /

Zamjenika traži u redovima desnice, među onima koji su bili u ratu

Ide li HDZ ulijevo?

Potvrdio je da će se kandidirati za jednu od funkcija u stranci. Vezano za informaciju da će zamjenici Andreja Plenkovića biti Ivan Anušić ili Tomislav Medved, a potpredsjednici Darko Horvat i Oleg Butković odgovorio je da to ne može potvrditi jer ne zna. "Vjerojatno predsjednik stranke ima viziju s kime želi izaći na izbore. Vjerujem da će predsjednik stranke sukladno razgovoru i konzultaciji izaći s određenim ljudima".

O navodima da HDZ skreće ulijevo, rekao je kako "HDZ od svog osnutka nije bio stranka istomišljenika. Tu je bilo različitih ljudi koji su bili pozicionirani od centra prema desno. Pričati o tome da HDZ sad ide ulijevo pa ga sad treba vraćati udesno ne stoje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što bi napravio na Kujundžićevu mjestu?

Butković je komentirao situaciju s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem te rekao što bi on učinio da je na Kujundžićevom mjestu. "Odvagao bih što je najbolje za Vladu i za stranku. Ako bih procijenio da sam uteg i da je moj ostanak u Vladi uteg za Vladu i stranku, dao bih ostavku."

SDP-OVAC ŽESTOKO PO HDZ-U: ‘Njihovi ministri, umjesto da vode ministarstva, grade kuće i muljaju s imovinom’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo