ZASTUPNIK ŽIVOG ZIDA ŽESTOKO OPLEO PO ŠEKSU: /  'HDZ priprema giljotinu za male stranke - on je Robespierre koji će rezati glave'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Današnja sjednica Hrvatskog sabora započela je sa sedam zahtjeva za stankom zbog najave promjene izbornog zakonodavstva, ali i kaosa u zemljišnim knjigama, aktualne političke situacije, Agrokora..

25.10.2017.
10:12
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Današnju sjednicu zasad je obilježio zastupnik Živog zida Branimir Bunjac. Rekavši da je izborno zakonodavstvo velik problem u Hrvatskoj je propada velik broj glasova.

Podsjetio je na nedavne izjave HDZ-ovog veterana Vladimira Šeksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠEKS ŽELI VELIKE PROMJENE: ‘Treba uvesti dvostranačje, povisiti izborni prag i prekrojiti izborne jedinice’

'Izborni inženjering glasove prebacuje velikim strankama. Recimo, HSLS je uvijek dobivao više glasova od HNS-a, ali manje mandata. Trebalo bi uvesti nove izborne jedinice. No, Vladimir Šeks otkrio je prave namjere HDZ-a koji želi uvesti dvostranačje, bolje rečeno jednostranačje u kojemu će uvijek HDZ biti na vlasti. To bi se postiglo ne samo promjenom izbornog zakonodavstva već i Ustava kojima bi se za dijasporu ukinula kvota. To bi značilo da bi HDZ tamo dobivao minimalno šest mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ ne skriva da je cilj eliminirati sve stranke osim HDZ-a i SDP-a - HDZ priprema giljotinu za male stranke - Šeks je kao Robespierre koji će malim strankama rezati glave. Iako gospodin rijetko ima trijezne stavove, informacije koje ima nipošto ne treba zanemariti', rekao je Bunjac i pozvao ostale stranke da se suprotstave političkom jednoumlju.

Image
Foto: Pixsell
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo