BULJ PRIJAVIO PLENKOVIĆA ZA SUKOB INTERESA: / Premijerov vjenčani kum imenovan je za veleposlanika u Londonu

Image

Miro Bulj smatra da je premijer Plenković u sukobu interesa i da je njegov privatni interes utjecao na nepristranost u obavljanju javne dužnosti.

16.12.2017.
9:48
VOYO logo

Mostov Miro Bulj prijavio je premijera Andreja Plenkovića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. To je učinio jer smatra da je Igor Pokaz, inače kum Andreja Plenkovića, imenovan za veleposlanika u Londonu upravo zbog te kumske veze.

'Nedvojben je sukob privatnog interesa Andreja Plenkovića, kao predsjednika Vlade, prilikom sudjelovanja u donošenju odluke kojom se njegovog vjenčanog kuma predlaže na mjesto šefa diplomatske misije, a koji prijedlog faktično znači i imenovanje na veleposlaničku dužnost, budući da je mišljenje Hrvatskog sabora o tom prijedlogu neobvezujuće, dok je odluka predsjednice RH o imenovanju samo formalni čin u postupku imenovanja šefova diplomatskih misija', napisao je Bulj u prijavi Povjerenstvu, koje će tek odlučiti hoće li uopće pokrenuti postupak protiv premijera po tom pitanju, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Igor Pokaz je bio zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova i prije nego što je Plenković postao premijer, a bio je, među ostalim, i veleposlanik u Stalnoj misiji Hrvatske pri NATO-u te veleposlanik u Rusiji između 2012. i 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo