ESKALIRALO, IMA I UHIĆENIH / Puljkov zamjenik optužio prosvjednike na Pazaru da lažu: 'Više se nitko nikoga neće bojati u ovom gradu'

Image
Foto: N1/Screenshot

Dosadašnji zakupci prosvjeduju zbog toga što tvrde da će im novim licitacijama poslovni prostori biti i po deset puta skuplji

16.12.2021.
11:10
N1/Screenshot
VOYO logo

Danas je bilo burno u Splitu zbog najava o sređivanju Pazara, eskalirao je sukob koji se priprema oko mjesec dana. Kako javlja N1 televizija, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević krenuli su u sređivanje stanja na splitskom Pazaru, ali nisu naišli na odobravanje dosadašnjih zakupaca poslovnih prostora.

Da bi se provelo uređenje Pazara, moraju se napraviti nove licitacije za poslovne prostore. To je izazvalo brojne prosvjede dosadašnjih zakupaca koji prosvjeduju zbog toga što tvrde da će im novim licitacijama poslovni prostori biti i po deset puta skuplji te da tako ne mogu živjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Grada tvrde da su pojedini na Pazaru imali i po deset poslovnih prostora koje su davali u podnajam te da se mora uvesti reda.

Sukob s Ivoševićem

Kako javlja RTL, pred prosvjednike je izašao Ivošević koji im je rekao da lažu te da nitko neće ostati bez mjesta, ali da će moći birati i imati više štandova. "Dolazite i radite galamu, vrijeđate kako vrijeđate, to više govori o vama nego o nama. Radit ćete svi i dalje na pazaru, ali neće biti palača zaklonjena", kazao je Ivošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz udruge su mu vikali da hoće te da sruši palaču pa da će vidjeti. Ivošević je rekao da kod palače neće biti ničeg. Neki članovi iz udruge rekli su da će doći ispred Ivoševićeve kuće te da će mu zvoniti na vrata.

"Više se nitko nikoga neće bojati u ovom gradu", uzvratio je Ivošević. "Imamo potvrdu da kad ste se sastali s ljudima, da pola stvari niste prenijeli, manipulirate ljudima", dodao je. Na to su mu iz Udruge poručili da laže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privedena jedna osoba

Jedna je osoba privedena zbog prijetnji izrečenih na račun Puljkova zamjenika Ivoševića. Policija je odmah odvela osobu koja je prijetila dogradonačelniku.

Rasprava prosvjednika s Ivoševićem još uvijek traje te su došle i dodatne policijske snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo