Budite oprezni jer biste mogli ostati i bez desetaka tisuca kuna

15.12.2014.
8:56
VOYO logo

No, kako prepoznati lose gorivo? Na automobilu to ne mozete osjetiti odmah. Najbolje to znaju majstori koji talog od loseg goriva nadu gotovo svaki dan, piseDnevnik.hr.

Najpouzdaniji znak loseg goriva su tockice koje se pojavljuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da, to je utjecaj loseg goriva, kada je bas jako jako lose gorivo onda je znacajnije, odnosno te tockice su jos izrazenije'', rekao je voditelj jednog servisa.

Velike stete od goriva

Steta od loseg goriva moze biti od 1.000 pa do par desetaka tisuca kuna. Sve ovisi o kojem vozilu se radi. Uglavnom, vise problema ima s dizelom, nego s benzinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nema sad nekog specijalnog pokazatelja, moze motor jednostavno skroz stati, moze poceti nemirno raditi, moze poceti dimiti, gubiti snagu, cijeli niz pokazatelja moze biti'', objasnjava Silvio Puric, voditelj servisa u Samoboru.

Struka savjetuje - pazite gdje tocite

''Savjetujem da se koriste novije pumpe, jer to znaci da su noviji uredaji, da su noviji tankovi, visokofrekventne pumpe i da se provjeri kako motor pali, radi na minimumu. Na leru se najbolje osjeti ispravnost. Ako ima kakvih kolebanja, to se tada dobro osjeti i to moze biti pokazatelj da je gorivo neispravno'', rekao nam je prometni strucnjak Zeljko Marusic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni koji sumnjaju u kvalitetu goriva mogu ga donijeti na analizu u laboratorij poput onog u kojem se i provjeravala kvaliteta goriva u akciji Ministarstva.

Posljednjih 10 godina, slazu se svi, kvaliteta goriva znacajno se popravila. Iako, uvijek ima nedostataka, sto je pokazala i inspekcija Ministarstva gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo