užarila se hrvatska /

Budite na oprezu: pržit ćemo se na vrelih 38 stupnjeva, osvježenje tek u četvrtak

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dnevna temperatura će danas na kopnu dosezati visokih 37, a na moru 35. Sutra će u mnogim krajevima biti slična današnjoj, a u Slavoniji čak i malo viša

7.7.2015.
10:24
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Nakon tople i vrlo tople noći, osvanuo je još jedan vrlo vruć dan, a bit će čak i topliji nego jučerašnji. Zanimljiv je podatak da je sinoć temperatura rijetko gdje padala ispod 20 stupnjeva. Takvi gradovi su samo Osijek, Slavonski Brod, Daruvar i Gospić koji su mjerili 19, 18, 19, odnosno 16 stupnjeva.  Drugdje je, dakle, bila iznad 20, a nerijetko i iznad  25, što je izrazito neugodno za spavanje.

Što se tiče dnevne temperature, ona će danas na kopnu dosezati visokih 37, a na moru 35. Na žalost mnogih, to nije i zadnji dan u ovome toplinskom valu. Naime, sutra će temperatura u mnogim krajevima biti slična današnjoj, a u Slavoniji čak i malo viša. Maksimum će biti oko vrelih 38.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu sutrašnjeg dana, sa sjeverozapada će nam doći jedna hladna fronta koja će sa sobom donijeti kratku, ali vrlo izraženu promjenu vremena. Temperatura će na kopnu naglo i jako pasti, ponegdje čak i za 15 stupnjeva! Bit će jačih pljuskova praćenih grmljavinom, a moguća je i tuča! Na moru ta promjena neće biti toliko izražena. Malo kiše moguće je samo na sjevernom Jadranu kasno navečer, a temperatura će se spustiti tek za nekoliko stupnjeva.

U svakome slučaju, danas i sutra je potreban velik oprez kod svih ljudi, ne samo onih najstarijih! Osobito pripazite ako ste se jučer osjećali loše, jer kao što smo rekli, dolazi još toplije vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo