presreli ga u njegovoj kući / Brutalni napad: na kućnom pragu iscipelarili istraživačkog novinara Željka Peratovića!

Image
Foto: Facebook

Peratovića su nasilnici presreli upravo ispred njegove kuće, te ga nasilno uvukli u kuću i u njoj pretukli

28.5.2015.
23:35
Facebook
VOYO logo

Poznati novinar ŽeljkoPeratović pretučen je u četvrtak u svom domu u Luci Pokupskoj kraj Karlovca, a napale su ga tri osobe. Novinar se upravo nalazi u karlovačkoj bolnici, a saznaje se kako je dobio više udaraca u glavu te mu je razbijena arkada, javlja KA portal.

Sam Željko Peratović je u telefonskoj izjavi za Hinu rekao da mu se vrti, da ima šav na glavi, suha usta. Za trojicu napadača je rekao da ih ne poznaje, te da ih je očito netko poslao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli su da mi je to zato jer pišem o ilegalnom šljunčarenju, ali to, naravno, nema veze s mozgom. Ono na čemu sam u posljednje vrijeme radio je slučaj Perković i ja to s tim dovodim u vezu", rekao je.

Peratovića su nasilnici presreli upravo ispred njegove kuće, te ga nasilno uvukli u kuću i u njoj pretukli. Navodno se radi o trojici, zasad nepoznatih batinaša. Peratović se trenutno nalazi u karlovačkoj Općoj bolnici gdje se nakon pružene pomoći nalazi na obradi i pretragama kako bi se eliminirale eventualne teže posljedice premlaćivanja, s obzirom da je zadobio i više udaraca u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Istraživački novinar Željko Peratović pretučen u svojoj kući

Stravičan napad na osobu, ali i novinarsku profesiju tek će istražiti policija, dok zasad nije poznato kome se Peratović svojim pisanjem zamjerio do te mjere da ga netko fizički napadne i ozlijedi. Peratović je novinarima rekao da su napadači, dok su ga cipelarili, spominjali pjeskarenje, a jedan se čak i predstavio. No on se ne sjeća da je pisao o nekome tko se bavi tim poslom.

Također je rekao da skoro dva sata od napada policija još nije uhitila napadače, iako mu mještani javljaju telefonom da su u jednoj birtiji u mjestu, kamo su jednostavno otišli nakon što su ga pretukli. Prije toga su s autom ušli u njegovo dvorište, ugurali ga u kuću i, kako kaže, "iscipelarili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peratović je, podsjetimo, nedavno dobio nagradu Hrvatskog novinarskog društva za istraživačko novinarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo