'REZULTATI SU VEĆ DOVRŠENI' / Bruna Esih: 'Dijaspora je poslala najbolju poruku HDZ-u. Nisu dobili ni trećinu glasova NHR-a...'

Tamo su rezultati već dovršeni i primaju se u Melbourneu, objasnila je Bruna Esih

26.5.2019.
20:14
VOYO logo

Prema rezultatima izlazne ankete agencije Ipsos Neovisni za Hrvatsku ne osvajaju mandat u Europskom parlamentu. Prema posljednjim rezultatima, Neovisni za Hrvatsku dobivaju 4,91 posto glasova.  

Kandidatkinja Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih kazala je da nisu skloni komentirati ankete, nego da čekaju rezultate koje će DIP početi objavljivati oko 23 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neovisni za Hrvatsku nisu nikada previše skloni komentirati ankete. Ni onda kada su nam naklonjene, ni onda kada nisu. Niti nas mogu obeshrabriti niti uzvisiti. U ovu bitku išli smo zbog svojih birača i simpatizera. I njih je najvažnije ne razočarati, a mi ih sigurno nismo razočarali jer smo vidjeli da je atmosfera na terenu apsolutno fantastična", kazala je Esih. 

VEZANI ČLANAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je izvrsna odskočna daska za NHR"

"Ovo je izvrsna odskočna daska za NHR, a nekima vrlo dobar demanti za nešto što su govorili cijelo vrijeme, a to je da ne možemo ni do toga praga. Vjerujem da će do 23 sata biti još dobrih iznenađenja", kazala je Esih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolju poruku koju možemo komentirati je ona koju je poslala hrvatska dijaspora HDZ-u. Tamo su rezultati već dovršeni i primaju se u Melbourneu. Ne znam koji je broj glasova bio, ali znam da HDZ nije uspio osvojiti ni trećinu glasova koje je uspio osvojiti NHR. I neki koji se spominju u Hrvatskoj da sigurno imaju jedan mandat, tamo su ispod našega rezultata", kazala je Esih te dodala da treba čekati 23 sata. 

"Mi nismo lovci na mandate. Mi smo imali iskrene poruke, nadamo se da su ih oni koji su trebali čuli i prepoznali", zaključila je Esih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prema rezultatima izlazne ankete agencije Ipsos, HDZ osvaja 23,04 posto, odnosno 5 mandata. SDP s 17,90 posto glasova ima 3 mandata.  Iznenađenje izbora je sudac Mislav Kolakušić, odnosno Nezavisna lista s 8,09 posto glasova, što znači da osvaja jedan mandat i ide u Europski parlament. Jedan mandat osvajaju i Hrvatski suverenisti s 6,61 posto glasova. Živi zid ima 6,59 posto, odnosno 1 mandat. Jedan mandat osvaja i Amsterdamska koalicija s 5,47 posto glasova.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo