Emotivan početak turneje /

Bruce Springsteen odao počast starom prijatelju Davidu Bowieju i obradio 'Rebel, Rebel'

Prijateljstvo glazbenika sezalo je u davnu 1973. pa je Bossova „The River“ turneja započela prigodnim odavanjem počasti Bijelom vojvodi.

18.1.2016.
13:59
VOYO logo

Bruce Springsteen i njegov The E Street Band ove su subote započeli svoju američku turneju u Pittsburgu, a njome slave 35. godišnjicu izdavanja kultnog albuma The River. Iako su obožavatelji Bossa mogli očekivati cjelokupno odsvirani album, Springsteen je iznenadio sve prisutne započinjući bis emotivnom posvetom starom prijatelju Davidu Bowieju.

„Zaustavit ćemo se na tren kako bi odali počast našem jako dobrom prijatelju Davidu Bowieju“, rekao je Boss prije započinjanja obrade jednog od najvećih hitova preminule rock ikone. „Nedovoljno ljudi zna ovo, ali je on snimao našu glazbu u samim počecima, 1973. Nazvao me i posjetio sam ga u Phillyju kada je snimao album Young Americans. Obradio je neke moje pjesme, poput 'It's Hard To Be a Saint in the City', 'Growin' Up', i uvijek nas je zdušno podržavao. Išao sam Greyhoundovim busom do Philadelphije, toliko je rano bilo. U svakom slučaju, mislimo na njega“, otkrio je vidno emotivni Springsteen i odsvirao Rebel, Rebel na opće oduševljenje publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bowie je u intervjuu 1986. otkrio da se prvi put s Bossom susreo 13 godina ranije u New Yorku, kada je Springsteen bio predgrupa Biffu Roseu. „Mislim da je to najbolji rock bend kojeg sam ikada u životu gledao“, kazao je tada Bowie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo