PLEMENIT RAZLOG / Zidine u Dubrovniku, splitska riva, Arena u Puli i Zrinjevac u Zagrebu ostali sat vremena bez svjetla, evo o čemu je riječ

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Gašenjem svjetla pokazuje se predanost Zemlji, istaknuli su organizatori akcije 'Sat za planet Zemlju'

25.3.2023.
22:10
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Brojni hrvatski gradovi i ove su godine sudjelovali u najvećoj svjetskoj ekološkoj akciji "Satu za planet Zemlju" gašenjem svjetla u subotu od 20,30 do 21,30 sati, pokazujući tako predanost Zemlji, istaknuli su u svjetskoj organizaciji za zaštitu prirode WWF-u, organizatoru akcije.

Ta se akcija obilježava od 2007.

Zidine u Dubrovniku, splitska riva s južnim pročeljem Dioklecijanove palače, Arena u Puli, Forum u Zadru, Trg Republike Hrvatske u Rijeci, Trg Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu, pješački most u Osijeku, utvrda Stari grad u Đurđevcu - tek su neka od prepoznatljivih mjesta u Hrvatskoj koja su se pridružila "Satu za planet Zemlju", globalnoj akciji WWF-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Ta se akcija obilježava od 2007., kada je provedena samo u australskom Sydneyu. Ove su joj se godine pridružile čak 192 zemlje, a počela je u 20,30 sati po lokalnom vremenu u Novom Zelandu gašenjem javne rasvjete prepoznatljivih znamenitosti u Aucklandu. U Hrvatskoj se "Sat za planet Zemlju" obilježava od 2009.

Image
NIJE OTKRIO ODAKLE NOVAC /

Račun Brodosplita deblokiran, a vlasnik priznaje: 'Imao sam po 63 eura na kartici, nisam znao mogu li na večeru'

"S vremenom je 'Sat za planet Zemlju' prerastao u najveći globalni pokret za podizanje svijesti o padu bioraznolikosti i klimatskoj krizi. Prema najsvježijim podacima, od 1970. godine populacije divljih vrsta smanjile su se za 69 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavimo li životom kakav živimo, vrlo ćemo brzo doći do troznamenkastog broja, a to je nešto što ne smijemo dopustiti. Vrijeme je da nam zaštita prirode postane prioritet, i to ne samo državnim čelnicima, već i direktorima najvećih svjetskih i lokalnih korporacije, kao i nama, pojedincima", poručila je Petra Boić Petrač, direktorica komunikacija u WWF Adriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo