BRITANSKA VLADA: / Ni Hrvatska nije najsigurnija turistička destinacija

Image
Foto: PIXSELL, Grgo Jelavic

Hrvatska nije među zemljama koje su potencijalno najizloženije terorističkim napadima, ali nije ni među onima koje britanska vlada drži najsigurnijima.

1.7.2015.
12:25
PIXSELL, Grgo Jelavic
VOYO logo

Zbog najmanje trideset građana Velike Britranije, koji su prošloga tjedna stradali u masakru u tuniskom ljetovalištu Sousse, britanska vlada objavila je koje zemlje ovoga ljeta smatra metama mogućih terorističkih napada.

Budući da oko 400 tisuća Britanaca godišnje posjeti Hrvatsku, na listi zemalja koje britanska vlada smatra potencijalnim metama terorističkih napada, našla se i naša zemlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na toj ljestvici označena žutom bojom i opisana kao destinacija gdje postoji "temeljna prijetnja", a ispod su još dva stupnja.

Zemlje kojima po procjenama britanske vlade prijeti najveća opasnost od napada na turiste su Španjolska, Francuska, Turska, Tunis i Egipat. U zoni srednjeg rizika su Njemačka, Italija i Grčka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon posljednjih terorističkih napada u Francuskoj i Tunisu, ali i sve češćih prijetnji militanata o mogućim napadima, mnogi su već otkazali putovanja u zemlje gdje su namjeravali provesti svoje godišnje odmore, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo