besplatna reklama /

Britanci uvrstili čak pet hrvatskih plaža na listu skrivenih europskih bisera

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Britanci u svom tekstu navode kako pravi dragulji morskih obala nisu nakrcane komercijalne plaže prepune raznolikim sadržajima poput beach barova i izletničkih ponuda, već one plaže skrivene od oka javnosti

10.5.2018.
8:48
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Uoči turističke sezone, Hrvatska je dobila još jednu besplatnu reklamu svojih destinacija. 

Naime, britanski Telegraph objavio je listu 52 najljepše skrivene plaže u Europi, a među njima se našla i nekolicina hrvatskih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanci u svom tekstu naglašavaju kako je plaža ključ mnogih nezaboravnih odmora, od prvih dječjih koraka na pijesku, preko tinejdžerskih zabava do obiteljskih šetnji. Pronaći savršenu plažu nije lako, usprkos činjenici da su europske obale na Mediteranu i Atlantiku pune plaža različitih vrsta, od kojih su mnoge, nažalost, upropaštene betonskim zgradurinama i pretrpane turistima.

Na njihovoj listi nalaze se plaže iz Francuske, Italije, Španjolske, Portugala, Grčke, Turske i - Hrvatske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svih navedenih razloga, Britanci u svom tekstu navode kako pravi dragulji morskih obala nisu nakrcane komercijalne plaže prepune raznolikim sadržajima poput beach barova i izletničkih ponuda, već one plaže skrivene od oka javnosti. 

Oni koji žele izbjeći gužvu trebat će stići do izoliranijih područja, idealno brodom ili pješice. U Telegraphovim preporukama što se tiče Hrvatske su plaže na Makarskoj rivijeri, plaža Sakarun na Dugom otoku u zadarskom arhipelagu, otok Palagruža, plaža Saplunara na Mljetu, te Stiniva na Visu.

Makarska rivijera prepuna je šljunčanih plaža s aktivnostima, među kojima svatko može pronaći nešto za sebe, tvrde Britanci. Bliže Makarskoj se pak, nalaze mnoge usamljenije uvale za ljubitelje naturizma. More je dovoljno toplo za kupanje od lipnja do rujna, a oni koje neće šokirati početni udar svježine, mogu u brčkanju i plivanju uživati i u svibnju i listopadu. No, upozoravaju kako je na većini plaža na ovom području poprilična gužva u srcu sezone, srpnju i kolovozu, i vikendima, kad se i lokalno stanovništvo uputi na plažu.

Plaža Sakarun je, nastavljaju Britanci, jedna od najljepših, ali i najmanje poznatih hrvatskih lokacija. Krase je intenzivne boje, tamnozelena borovina, blještavi bijeli šljunak i plavo more čije se nijanse mijenjaju tijekom dana ovisno o položaju sunca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaža je okrenuta prema jugu, otvorenomu moru, duga je oko 800 metara, 'leđa' joj štiti bogata borovina i pruža ugodnu hladovinu. Plitka voda čini ovu plažu idealnom za obitelji s malom djecom.

Na Palagruži je smještaj moguć samo na svjetioniku, a ondje se uglavnom zapute oni koji žele potpuni mir i izolaciju. Mljetska Sapunara je pak, jedina pješčana plaža na tom otoku. Tu se nalaze i dva povezana slana jezera čija je smaragdnozelena voda nekoliko stupnjeva toplija od one u oceanu, stoga je kupanje još ugodnije, zaključuju u Telegraphu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo