pogled unatrag /

Božo Petrov se pohvalio: 'U Saboru se radi kvalitetno, povećali smo rad za 100 posto'

Image

'Plan dalje je donošenje etičkog kodeksa o ponašanju zastupnika, izmjena poslovnika, informatizacija i ulaganje u obnovu Sabora'

19.12.2016.
10:59
VOYO logo

Predsjednik Sabora Božo Petrov na današnjoj konferenciji za medije je izvijestio o dosadašnjem radu Sabora.

"Pokazali smo u zadnja 2 mjeseca u odnosu na sve sazive od 2007. da je Sabor udvostručio broj radnih dana, radnih sati, broj zakona koji su se donijeli i akata. Za sto posto smo povećali rad Sabora u usporedbi od 2007. do danas. Plan dalje je donošenje etičkog kodeksa o ponašanju zastupnika, izmjena poslovnika, informatizacija i ulaganje u obnovu Sabora", rekao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najviše pitanje uputili su zastupnici SDP-a i HDZ-a. Što se tiče aktivnosti, javili su se za riječ 3020 puta. Stanka je tražena 37 puta, najviše su tražili klubovi zastupnika HDZ-a i SDP-a. Najviše stegovnih mjera izrečeno je zastupnicima SDP-a", nabrojio je Petrov.

"Što se tiče zastupljenosti povećana je od 10 do 15 posto u odnosu na prethodne sazive Sabora i tu postoji prostor za napredak i očekujem da će zastupljenost zastupnika na sjednicama biti i veća", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sljedeće godine čeka nas donošenje kodeksa. Napravljena je radna skupina i prvi nacrt", ističe predsjednik Sabora Božo Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo