incident na granici / Božinović o premlaćivanju migranata na granici: 'Utvrđeno je da se radi o policajcima'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

“To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika", kazao je ministar Božinović

8.10.2021.
15:40
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar Davor Božinović sudjelovao je na sastanku ministara unutarnjih poslova u Luxembourgu, a nakon toga je dao izjavu u kojoj je potvrdio kako su migrante na granici Hrvatske i BiH tukli hrvatski policajci. 

Podsjetimo, prva je snimke i priču međunarodnog tima novinara objavila RTL-ova Potraga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Glavni ravnatelj čim je vidio dio tih snimaka je poslao stručni tim koji je vrlo intenzivno radio. Koliko mi je poznato, utvrdili su da se radi o policijskim službenicima. Međutim, to sad ide prema uređenoj proceduri tako da ne znam kad će netko iz ravnateljstva policije izaći s više detalja”, rekao je Božinović i ustvrdio: 

“To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je istaknuo da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

“Ako bi se u zakonitom postupku dokazalo ovo o čemu govorimo, to je u svakom slučaju neprihvatljivo ponašanje, ali ga ne bih vezao isključivo uz suzbijanje ilegalnih migracija. To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili nekoj drugoj intervenciji”, poručio Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Potraga je objavila uznemirujuće kadrove na kojima maskirane osobe, s takozvanim fantomkama udaraju izbjeglice te ih tako nasilno usmjeravaju preko rukavca rijeke Korane s teritorija Hrvatske na teritorij Bosne i Hercegovine. Na snimci se može čuti i kako jedan od maskiranih muškaraca nakon udarca migranta palicom viče za njim: "Go to Bosnia".

Premijer Andrej Plenković rekao je danas da je iz snimki jasno da migranti nisu pružali nikakav otpor te da je ponašanje uniformiranih osoba sramotno. Poručio je da će, ukoliko se pokaže da je riječ o osobama iz sustava, biti sankcionirane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo