NEDOLIČNO I NESAVJESNO PONAŠANJE / Božinović o bivšem specijalcu koji je pretukao kćer: 'Disciplinski postupak protiv dvoje policajaca'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

"Nećemo imati razumijevanja za propuste kada je u pitanju odnos prema žrtvi", rekao je Božinović

22.2.2019.
15:24
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je kazao da MUP neće imati razumijevanja za propuste kada je u pitanju odnos prema žrtvi, odgovarajući na novinarska pitanja što je policija poduzela u povodu posljednjeg slučaja obiteljskog nasilja koji je dospio u javnost, odnosno kako zaštititi majku i obitelj od mogućeg novog nasilja

"Siguran sam da je hrvatska policija među onim institucijama koja je i po prirodi posla i po organizaciji i edukaciji ona koja prednjači u zaštiti svih žrtava obiteljskog nasilja. Dogodi se nekad da se i ne postupi onako kako bi trebalo pa će u posljednjm slučaju protiv jedne policijske službenice zbog nedoličnog ponašanja biti pokrenut disciplinski postupak, a također i protiv jednog službenika s obzirom na neodgovorno i nesavjesno obavljanje dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Institucija koja se u svim tim pitanjima najviše angažira i procesuira svoje djelatnike je MUP, odnosno policija. Nećemo imati razumijevanja za propuste kada je u pitanju odnos prema žrtvi", rekao je Božinović, odgovarajući na novinarska pitanja u Petrinji gdje je gostovao na tribini "Humani aspekti integracije tražitelja azila u hrvatsko društvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju medija, bivši policajac uvjetno je pušten iz zatvora, gdje je bio zbog obiteljskog nasilja, kako bi bio s djecom dok im je majka u bolnici na operaciji. No, pijan je pretukao 14-godišnju kćer koja se morala spašavati skačući s balkona i trčanjem po ulici, a sve je gledao njezin sedmogodišnji brat. Majka djevojčice tvrdila je kako je policija reagirala prekasno, baš kao i susjedi, koji su rekli da je policiji trebalo više od sata da stigne do mjesta gdje je otac tukao kćer.

Za novi Zakon o sigurnosti prometa Božinović je kazao da se još nalazi u e-savjetovanju, odnosno da se prikupljaju mišljenja i osvrti svih zainteresiranih na prijedlog, nakon čega će se početkom ožujka sumirati mišljenja i vidjeti o kakvim se prijedlozima radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se na sve prijedloge dadu odgovori, postupak će se nastaviti, kazao je ministar. Dodao je kako je MUP pogodio trenutak kada ići s novim zakonom, učinio dobar materijal iako ništa još nije "zacementirano" pa su izmjene i poboljšanja moguća, zaključio je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo