'U interesu svih' / Božinović o zapošljavanju Plenkovićeva bratića: 'Očekujem da Hrvatske ceste izađu s informacijama'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova komentirao je optužbe Zdravka Mamića

24.7.2019.
16:36
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je, komentirajući optužbe Zdravka Mamića o korumpiranosti predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse, kazao da sva saznanja o nečijoj korumpiranosti treba podijeliti s institucijama koje se bave sumnjama o počinjenju kaznenih djela.

''Postoji put kojim se rješavaju sumnje i saznanja o počinjenju takvih djela i taj put je jasan. Ukoliko netko ima takva saznanja, treba ih prijaviti nadležnim institucijama'', kazao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za komentar medijskih napisa kako je premijerov bratić i bivši zatvorenik Josip Makjanić, koji je odslužio kaznu zbog primanja mita, odnedavno zaposlen u Hrvatskim cestama, Božinović je podsjetio kako se o tome u utorak oglasila Vlada.

''Vlada, a i premijer, dali su odgovor kako oni nemaju saznanja o tom zapošljavanju. Siguran sam da će Hrvatske ceste kao poslodavac dati odgovor na pitanje na temelju kojih kriterija zapošljavaju. U interesu je svih, uključujući i premijera, da Hrvatske ceste izađu s informacijama o tome'', rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova prokomentirao je i učestale napade na turiste.

''Prateći rad hrvatske policija mogu reći kako ona u svakoj situaciji sličnoj situaciji reagira promptno. U konkretnim slučajevima policija je reagirala promptno te je pronašla počinitelje. Riječ je o situacijskim deliktima koje je najteže prevenirati jer to nisu situacije u kojima unaprijed možete reagirati'', zaključio je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo