Božinović istupio iz HDZ-a, pa opet prisegnuo

Ministar obrane Davor Božinović nova je HDZ-ova akvizicija, zajedno sa devet drugih osoba iz javnog i političkog života.

18.6.2011.
13:44
VOYO logo

Uz njega, HDZ-u su pristupili Ivana Mrkonjić, Andrej Plenković, Robert Markt, glavni državni inspektor, Jadranka Sertić, profesorica s medicinskog fakulteta, kardiolog Vjekoslav Radeljić, onkolog Jure Murgić što je dokaz da se liječnici i politika i dalje drže zajedno.

Uz njih, HDZ-ove redove ojačat će i socijalna radnica Elza Parlov, kantautor duhovnih pjesama Luka Balvan, te svjetska prvakinja u taekwondou Sanda Livia Maduna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona će nam posebno trebati", u šali je prokomentirala predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor koja je svoje nove članove predstavila kao članove pobjedničke stranke.

Inače, ministar Božinović kratko se obratio sudionicima te je rekao da je već jednom bio član HDZ-a 1990. godine ali nije pojašnjavao kako je i zašto istupio. Poznato je da je on ušao u Vladu na nagovor J. Kosor. Smatra se da su oni bliski prijatelji i suradnici te se njegov ulazak u HDZ tumači kao podrška i prijateljska gesta što je i on sam u svom govoru nekoliko puta istaknuo zahvalivši se premijerki, bliskoj suradnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor: HDZ je stranka čestitih ljudi</h3 Na proširenoj sjednici središnjice HDZ-a premijerka je u svom govoru kazala: "HDZ je stranka poštenih, čestitih i časnih ljudi. Vratit ćemo poštenje, skromnost, solidarnost i domoljublje kao naše temeljne vrijednosti". Punih sat vremena J. Kosor je govorila da bi svoje članove i birače motivirala za nove vrijednosti, obećala im je pobjedu "ako budu snažni i ulože svu energiju", te je govor završila riječima da će ona popisati pretpristupni ugovor sa EU bez obzira kad će se ugovor potpisivati. U obraćanju članovima stranke Kosor se osim na poštenje i čestitost, često pozivala na Franju Tuđmana, ali nijednom riječju nije spomenula svog prethodnika Ivu Sanadera. Po učestalosti spominjanja izdvajaju se još EU, ponos, povjerenje, mladi, porodiljne naknade, branitelji, ali i papa. Hadezeovci su se prvi put u 45. minuti govora svoje predsjednice digli na noge i burno zapljeskali kada je Kosor kazala: "Posjetio nas je i papa, obećali samo mu da ćemo mi biti ti koji ćemo u EU čuvati naše kršćanske vrijednosti".

'Mnogi su HDZ-ovci ostali bez posla'

Kosor je govorila i o teškoćama s kojima se ona suočavala kao premijerka posljednje dvije godine. Pozvala je svoje članove da budu ponosni, te rekla kako se zna da su mnogi članovi HDZ-a ostali bez posla. Ipak, kazala je, ostali su vjerni stranci kojoj su dali sve, a od nje nisu uzeli ništa.

Opoziciji je prigovorila da su sve morali učiniti sami, bez njihove pomoći, kad je u pitanju završetak pregovora sa EU i reforme u gospodarstvu. Kosor neće odustati od toga da branitelji postanu ustavna kategorija, te je pozvala one koji su zakon o braniteljima usporedili s cijenom benzina da ih podrže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201106170820006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo