MINISTRI NA BANIJI / Božinović i Bačić dodijelili 15 državnih stanova: 'Do zime ćemo zbrinuti sve građane čije su kuće stradale u potresu'

Image

U 10 sati je organizirano potpisivanje i uručivanje ugovora o uporabi prostora, na Trgu bana Josipa Jelačića 6, tzv. Tuškanova kuća

20.2.2023.
10:50
VOYO logo

Potpredsjednici Vlade RH, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, u posjetu su Baniji.

U 10 sati je organizirano potpisivanje i uručivanje ugovora o uporabi prostora, na Trgu bana Josipa Jelačića 6, tzv. Tuškanova kuća, kojim Ministarstvo daje na uporabu Sisačko-moslavačkoj županiji nekretninu za društvene namjene, površine 1.909 metara četvornih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uručena je i Odluka za stanove Ministarstva, kojom će se Sisačko-moslavačkoj županiji dodijeliti 15 državnih stanova  - u Glini četiri stana, po tri u Dvoru, Gvozdu i Topuskom te po jedan stan u Jasenovcu i Hrvatskoj Kostajnici.

Te državne stanove županija će opremiti za 15 obitelji, koje su smještene u kontejnerskim naseljima ili neadekvatnim stambenim prostorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 10.20 sati ministri Bačić i Božinović su obišli radove obnove na zgradi "Komande", koja se financira sredstvima Fonda solidarnosti EU, a potom su dali izjave za medije.

"Ministarstvo će na raspolaganju imati 15-ak tisuća kavdrata novog prostora gdje ćemo preseliti Centar kako bi prostor namijenjen MUP-u bio funkcionalniji", rekao je Božović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj će kompleks biti gotov za godinu i pol dana, rekao je Božinović.

"Do zime ćemo pokušati zbrinuti sve sugrađane čije su kuće stradale u potresu. Iz Fonda će za 4 milijuna eura bit će financirana Tuškanova kuća", rečeno je na konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što se obnovi, županija će sukladno svojim potrebama nastaviti koristiti te prostore", poručio je Bačić.

"Preostalo nam je još četiri mjeseca i malo manje od dva tjedna da preostali iznos od 570 milijuna eura utrošimo kako bi te javne zgrade mogli sufinancirati iz Fonda solidarnosti. Naš je cilj potrošiti i zadnji cent iz Fonda solidarnosti EU", dodao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su dobili jasne rokove, ugovorili projekte, ne razmišljamo o produljenju rokova. Pozivam sve da se angažiraju, utvrđuju stanje, rješavaju sve prepreke s izvođačima kako bi se taj rok ispunio", istaknuo je Bačić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo