Bozaniću putovanje važnije od Josipovića

21.2.2010.
19:59
VOYO logo

''Kardinal Josip Bozanić je u pastoralnom posjetu hrvatskim vjernicima u Kanadi i Americi'', bio je službeni odgovor Kaptola ali on nije zadovoljio one koji u Bozanićevoj odluci da boravak među iseljenicima u New Yorku nakon posjete Torontu procijeni važnijim od nazočnosti svečanosti prisege Ive Josipovića iščitavaju kao znakovitu poruku novom predsjedniku koji se tijekom predizborne kampanje izjašnjavao agnostikom, piše Večernji list.

Bozanić je poručio da je njegov put u Toronto odavno dogovoren, no doznaje se da je posjet New Yorku od 18. do 22. veljače naknadno dogovoren jer je kardinal inzistirao da produži boravak među iseljenicima u Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iseljenicima koji se okupljaju u Hrvatskoj katoličkoj misiji blaženog Ivana Merza kardinal Bozanić u propovijedi nije govorio o događanjima u Hrvatskoj, nije spominjao novog predsjednika, nije bilo riječi o gospodarskoj krizi ili nezaposlenosti ali je naglasio da u prvom korizmenom tjednu treba razmišljati o zajedništvu i ljubavi u domovini i iseljeništvu.

Kardinal Boznić susreo se u petak u New Yorku s nadbiskupom Thimothyem M. Dolanom. Zajedno su slavili misu u newyorškoj katedrali Sv. Patrick uz koncelebraciju fra Nikole Pašalića, župnika hrvatske župe Sv. Ćirila i Metoda i Sv. Rafaela u New Yorku i kardinalova tajnika velečasnog Željka Faltaka. Newyorški nadbiskup je pohvalio djelovanje hrvatskih zajednica a posebno se raspitivao o blaženom Alojziju Stepincu, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001140457006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo