komentar zorana šprajca / Bozanićeve propovijedi su nadahnute i uvjerljive kao i govori Davora Bernardića

Bozanić je vjerojatno najlošiji komunikator u povijesti Crkve

25.7.2018.
22:26
VOYO logo

Vatikan je počeo proces razriješenja zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. Najvjerojatniji Bozanićev nasljednik je biskup porečki i pulski Dražen Kutleša. Vatikan bi vijest službeno trebao objaviti do kraja godine.

To je ukratko sažetak vijesti koju je danas objavio tjednik Globus iz pera svog urednika Zdravka Milinovića. Globus se poziva na neslužbene informacije sa zagrebačkog Kaptola ali odlazak nadbiskupa Bozanića već je neko vrijeme tema u crkvenim kuloarima, ali iz različitih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedni tvrde da je kardinal bolestan, drugi da Bozanić ne može izbjeći sankcije zbog afere sa zagrebačkim prebendarima a treći da papa Franjo jednostavno nije zadovoljan kako se vodi Crkva u Hrvatskoj obzirom na desničarske ispade pojedinih biskupa kojima je Bozanić davao podršku. 

Ali ako i maknemo sa strane crkvenu politiku, činjenica je da je u mandatu Josipa Bozanića broj katolika u Hrvatskoj pao više nego što je pao broj stanovnika. A popularnosti katoličke vjere sigurno ne pomaže ni to što je kardinal Bozanić vjerojatno najlošiji komunikator u povijesti Crkve, njegove propovijedi su nadahnute i uvjerljive kao i govori Davora Bernardića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup Želimir Puljić upozorava da ne nasjedamo na fake news ali ne kaže baš izričito da je ovo fake news. Ipak, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup Želimir Puljić upozorava da ne nasjedamo na lažne vijesti, ali ne kaže baš izričito da je ovo lažna vijest.

Priču o Josipu Bozaniću, kao i reakcije na informaciju o smjeni pogledajte u prilogu Darija Todorovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo