BORBE U HDZ-U: / 'Neću udarati po Karamarku sad kad je na koljenima. Ako ode on, mora
 otići i Milijan Brkić'

Image
Foto: Pixsell, Marko Prpić
7.6.2016.
9:13
Pixsell, Marko Prpić
VOYO logo

"Situacija je sljedeća: neću dopustiti da me itko veže ni uz Tomislava Karamarka ni uz Milijana Brkića. A to sam trebao jedva dočekati, kada je po nekima Karamarko na koljenima, pa oplesti po njemu. Nisam takav čovjek. Svoj kredit koji sam stekao mukotrpno radeći u protekle četiri godine, vrativši se u sam vrh HDZ-a, ne želim tako lako izgubiti. To me u prošlosti gotovo došlo glave u političkom smislu. Nisam spreman više ginuti ni za koga, nego razborito prosuđivati i biti faktor koji ujedinjuje, a ne razdvaja", kaže Darko Milinović.

"Na Predsjedništvu je bilo glasovanje o Karamarkovu prijedlogu da u sljedećih sedam dana sastavi Vladu i da on sam vodi pregovore. Prije toga Brkić je zatražio njegovu ostavku, a Karamarko mu je predložio da o tome glasujemo. No Brkić je odustao i nije dao taj prijedlog na glasovanje. Toga sam trenutka podržao instituciju predsjednika stranke, a danas je to Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako sam htio osnažiti pregovaračku poziciju HDZ-a i to upravo kroz svoj primjer, jer sam jedini, sjetit ćete se, svojedobno kritizirao Karamarka. Međutim, došlo je do raskola između Karamarka i Brkića i to je izašlo u javnost."

Image
OŠTRE RIJEČI NA PREDSJEDNIŠTVU HDZ-A: /

'Radije ću biti s orlovima, nego s licemjerima. Orlovi jedu mrtve, a licemjeri žive!'

Image
OŠTRE RIJEČI NA PREDSJEDNIŠTVU HDZ-A: /

'Radije ću biti s orlovima, nego s licemjerima. Orlovi jedu mrtve, a licemjeri žive!'

BRKIĆ UPOZORAVAO KARAMARKA: Inzistiraš na nečemu što nije realno, upropastit ćeš HDZ!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić je do subote bio najveći protivnik Mosta

"Pregovaračku poziciju HDZ-a time smo oslabili i to ide na čast onima koji su to napravili. Još jednom – zašto sam podržao Karamarka? Zato što je Milijan Brkić na svim tijelima do ove subote bio najveći kritičar Mosta i premijera Oreškovića, a na Predsjedništvu je tražio da podržimo Oreškovića i Most i pristanemo na još jedan Mostov ultimatum. Jedinstvo je sada ono što je najpotrebnije HDZ-u. Oni koji to ne vide ili su politički nepismeni ili rade namjerno na uništavanju HDZ-a", kaže Milinović.

Milinović se ne slaže da se Karamarko trebao povući iz Vlade, kao neki članovi Predsjedništva, kako bi se izbjegli izbori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji su to predložili sami nisu htjeli da se o tome glasuje i glaosovali su, osim Ivane Maletić, za Karamarkov prijedlog. Možda nisu svjesni da time nisu naštetili Karamarku, nego HDZ-u. Neće nama nitko davati ultimatum i svako malo govoriti tko bi se trebao povući. Sad je to Karamarko, a nakon toga Brkić, pa onda netko treći. To si stranka ne smije dopustiti."

RATOBORNI PETROV: Na čemu su oni? Ako padne Orešković na ekranu u Saboru čitat ćete popis političkih mrtvaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarali s figom u džepu

Brkić se, kaže Milinović, obratio Karamarku i rekao: "Hajmo sada nakon četiri godine razgovarati otvoreno. Kako su njih dvojica onda dosad razgovarali? S figom u džepu? To me je još više iznenadilo jer svi znamo kako je glavni kreator politike HDZ-a bio upravo Brkić. To je rekao i sam predsjednik na sastanku, da mu je dao ovlasti koje glavni tajnik inače nema. A moram nadodati da se sa svim što je Brkić rekao slažem, osim da Karamarko mora dati ostavku u Vladi. Ako ćemo pošteno, to je bio pokušaj preuzimanja HDZ-a. Oni koji zagovaraju ostavku Tomislava Karamarka moraju i sami otići jer se ne mogu ekskulpirati iz ove situacije."

Milinović kaže da ako se ispostavi da nemaju većinu u Saboru, treba ići na nove izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako nemamo većinu, trebamo se ispričati za ovaj eksperiment za koji smo mi odgovorni jer nije uspio i ići na nove izbore. Ako izgubimo te izbore, onda trebamo raspisati izvanredne izbore za predsjednika i zamjenika predsjednika. To bi bilo najpoštenije."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo