svojatanje prvog predsjednika / Borba HDZ-a i Škore za Tuđmana: 'Njegovo je djelo preveliko za patuljke politike'

Image
Foto: Patrik Macek/Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik Sabora Jandroković tvrdi kako je HDZ uvijek uz doktrinu Franje Tuđmana

10.12.2019.
10:34
Patrik Macek/Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U povodu obilježavanja 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, zajednički vijenac na njegovom grobu na Mirogoju u ime Republike Hrvatske položili su u utorak predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković te predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Šef Sabora komentirao je svojatanje prvog hrvatskog predsjednika u predsjedničkoj kampanji. Naime, Miroslav Škoro je na svom skupu u Lisinskom optužio da je Plenkovićev HDZ izdao Tuđmana, dodavši kako on neće izdati HDZ-ovce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su ružne podvale nedostojne tih protukandidata, to su ljudi koji nikada u suštinu nisu razumjeli Tuđmanovu doktrinu. Danas to izgovaraju i čine to isključivo iz pokušaja političkih probitaka. Hrvatski narod prepoznat će tko su pravi nositelji Tuđmanovih ideja. HDZ je stranka dr. Franje Tuđmana, mi smo uvijek uz njegovu doktrinu, razumijemo njegov nauk. Mnogi bi danas uzeli od Franje Tuđmana samo što im odgovara. Njegovo djelo toliko je veliko i preveliko za ove patuljke politike koji od toga pokušavaju profitirati", rekao je Jandroković na Mirogoju.

Plenković: Tuđman je ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda

Franjo Tuđman ostavio je neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda, poručio je u utorak predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković nakon što je s izaslanstvom državnog vrha položio vijence na grob prvog hrvatskog predsjednika na zagrebačkom Mirogoju u povodu 20. obljetnice njegove smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je novinarima izjavio kako su se na Tuđmanovom grobu okupili kao državni vrh, ali i kao brojni poštovatelji njegova djela, državničke uloge u presudnim trenucima za hrvatsku slobodu, neovisnost, demokraciju, oslobađanje okupiranih područja, mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja.

Poštovanje odaju, dodao je, i Tuđmanovom vrlo jasno zacrtanom smjeru razvoja hrvatskog društva u političkom, gospodarskom, socijalnom i međunarodnom pogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dr. Tuđman je kao državnik, kao disident, kao povjesničar, kao zapovjednik, kao političar, a prije svega kao pobjednik ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda. Svojom mudrošću i znanjem iskoristio je prekretnički trenutak na europskom kontinentu kako bi hrvatskom narodu ostvario tisućljetni san slobodne, samostalne i neovisne Hrvatske", zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo