jedan preminuo, dvojica ranjenih / Bombaš samoubojica se zaletio u njih: Vozilo u kojem su stradali hrvatski vojnici potpuno razneseno

Image
Foto: MORH/Vijesti.hr

Najteže ranjeni vojnik je preminuo od teških ozljeda glave

24.7.2019.
12:55
MORH/Vijesti.hr
VOYO logo

U napadu na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu u Afganistanu u utorak ujutro ozlijeđena su tri hrvatska vojnika od kojih je jedan, najteže ozlijeđen, u međuvremenu preminuo

Image

Bombaš na motoru se zaletio u vozilo s hrvatskim vojnicima: Josip (27) iz Sesveta je preminuo, dvojica su ozlijeđena

Image

Bombaš na motoru se zaletio u vozilo s hrvatskim vojnicima: Josip (27) iz Sesveta je preminuo, dvojica su ozlijeđena

Riječ je o pripadniku specijalnih snaga, Josipu Briškom rođenom 1992. godine iz Sesveta koji je u Afganistanu bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga. Bio je pet godina u vojsci, a ovo mu je bila prva misija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga dva vojnika su iz Osijeka i Vinkovaca. Drugi ranjeni je također 1992. godište i pet godina se već nalazi u vojsci. Treći je rođen 1987. godine i u vojsci je 12 godina.

U hrvatske vojnike zaletio se, kako su posvjedočili očevici, bombaš samoubojica na motociklu, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za medije. Da vozilo nije bilo blindirano, posljedice bi bile puno teže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je bila silina napada, govore i fotografije s mjesta nesreće. 

Ministar obrane Damir Krstičević na izvanrednoj je konferenciju za novinare izvijestio javnost o ovom tragičnom događaju. Kako se sve dogodilo opisao je brigadni general Krešimir Tuškan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš tim je u 8,15 sati krenuo na zadaću s pet neborbenih oklopljenih vozila. U svakom od vozila bila su tri pripadnika oružanih snaga. Kolona je krenula prema aerodromu i plan je bio da se dva vozila odvoje prema kampu gdje su išli po pravnog savjetnika i njegovog suradnika koji su trebali zajedno ići na zadaću.Tri vozila su nastavila put prema kampu Lion. U 8,45 sati po lokalnom vremenu, na 200 metara od kampa Lion, u treće vozilo zaletjela se trokolica motocikla s navodnim bombašem samoubojicom, vozilo je eksplodiralo i prevrnulo se", rekao je general Tuškan. 

Dodao je da su najprije na mjesto događaja izašle afganistanske snage, a zatim zaštitne snage iz kampa Hkaia te osigurale perimetar i pružile pomoć ozlijeđenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U tom kampu im je medicinska ustanova pružila medicinsku pomoć, a dvojica su zračnim snagama transportirani u Bagram u medicinsku ustanovu trećeg, najvišeg stupnja. U tijeku je očevid i istraga. Dok istraga ne završi nećemo imati jasnu situaciju", kazao je Tuškan.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo