BOGAT ŽIVOTOPIS: / Ministar Crnoja bio je u pritvoru zbog nasilja, a ženi koja ga je tužila zavario je garažu

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Na vidjelo izviru zanimljivi detalji iz biografije novog ministra branitelja Mije Crnoje.

26.1.2016.
9:01
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Crnoja je bio pritvoren u Remetincu zbog nasilničkog ponašanja, samohranoj majci djeteta s poteškoćama u razvoju koja ga je u više navrata prijavljivala zbog prijetnji zavario je vrata garaže, a u sudskom sporu koji se vodio oko toga doveo je svjedoke koji su dali lažne iskaze.

'Upao' umjesto Josipa Vidovića

Prema pisanju tjednika Nacional, Crnoja godinama maltretira udovicu Veselina Marinova, hrvatskog agenta kojeg je brutalno likvidirao Vinko Žuljević Klica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavlja se pitanje kako je, zbog niza problematičnih detalja u svojoj biografiji, uopće prošao sigurnosnu provjeru i zašto ga je čelništvo HDZ-a, koje je nesumnjivo upoznato sa spomenutim skandalima iz Crnojine prošlosti, kandidiralo za ministra.

Zna se, međutim, da su se neki članovi HDZ-ovog Odbora za branitelje otvoreno protivili Crnojinom imenovanju, ali na tome je i ostalo. Izvori iz HDZ-a tvrde da je izgledmog kandidata za to ministarsko mejsto, predsjednika HDZ-ovog Odbora za branitelje , diskvalificirala činjenjica što njegova tvrtka ima veliki poreznu dug prema državi. Tako je, navodno, ministarski kandidat postao Crnoja, tajnik HDZ-ovog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

HDZ-ov JOSIP VIDOVIĆ: Mijo Crnoja kandidat je za ministra branitelja

Image

HDZ-ov JOSIP VIDOVIĆ: Mijo Crnoja kandidat je za ministra branitelja

Image
Foto: Pixsell, Robert Anić
Image
Foto: Pixsell, Robert Anić

Na adresi Gradna 85G U Samoboru prijavljeno je prebivalište ministra branitelja Mije Crnoje

Žurno izbrisao adresu

Nakon što su mediji, pozivajući se na adresu prebivališta Gradna 85 G u Samoboru koju je novi ministar branitelja naveo u svom životopisu, objavili fotografiju na kojoj se vidi da na tom mjestu stoji obična drvena potleušica, Crnoja je žurno reagirao i izbrisao tu adresu iz svoje službene biografije objavljene na mrežnim stranicama Hrvatskog sabora i Vlade RH.

Image
Image

PREUZETO MINISTARSTVO BRANITELJA: Crnoja se izljubio sa šatorašima, Matić poručio “Zbogom, izmanipulirani ste”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Most znao za Crnojine 'grijehe'

No, ispostavilo se da bi detalji iz Crnojine biografije mogli biti problematičniji od Vidovićeva poreznog duga, a Nacional koji je navodno imao uvid u dokaze o spornim detaljima iz Crnojine biografije, piše kako je s tim bio upoznat i Most, ali nije stavio veto za njegovu kandidaturu kao u slučaju nekih drugih kandidata za ministre.

Odgovor na to pitanje trebao bi dati novi ministar gospodarstva Tomislav Panenić, koji je bio u kontaktu s osobom koja se Mostu obratila s nizom spornih detalja iz Crnojine biografije, a posebno je zanimljivo što su te informacije došle od ljudi iz HDZ-a ili bliskih HDZ-u, piše Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo