Na rubu očaja /

Blokiranog računa morao je prehraniti četvero djece: 'Primio sam se za posljednju slamku'

Image
Foto: Stjepan Svekric/Facebook

Stjepan Svekrić spremao se za Njemačku u bolji život, no prije toga obratio se tvrtki koja pomaže blokiranima

10.12.2018.
12:07
Stjepan Svekric/Facebook
VOYO logo

Stjepan Svekrić (32) iz Novog Čića bio je na rubu očaja. On i supruga roditelji su četvero djece, a svake godine trebaju ih obući i opremiti za školu. Supruga mu ne radi, a samo on radi kao vozač. Čak i uz Stjepanovu plaću od 9.000 kuna, više od polovice tog iznosa odlazilo je na blokadu.

Tako bi za obitelj ostalo premalo, a dugovi su se već nagomilali, došli su do plafona, a Svekrić je tri godine bio i bez posla. Nekoliko je puta pokušavao dobiti kredit da otplati sve dugove, ali nije uspio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremao sam se za Njemačku u bolji život. Primio sam se za posljednju slamku i obratio tvrtki BE-ON koja pomaže blokiranima. Uspjeli su - nakon deset godina, uz pomoć njihova stručnjaka odblokirali su me i to u samo tri tjedna", rekao je Stjepan novinarima 24sata i pri tom nije skidao osmjeh s lica. 

Savjetnici BE-ON pronašli su banku koja je Stjepanu dala kredit za zatvaranje dugova, a ostala mu je rata kredita u iznosu od 430 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljetos su mi zbog blokade skidali više od 4.000 kuna, sad je ovo smiješno mala rata", smatra Stjepan. Za svu pomoć koju je dobio od tvrtke BE-ON dao je sveukupno oko 5.000 kuna.

Svekrić je kazao da nije deblokiran sigurno bi se uputio u inozemstvo. Požalio se kako je život bio užasan jer ipak treba hraniti četvero djece. 

Kroz cijelu godinu održavaju se radionice za blokirane pod nazivom "Iskoči iz duga". To zajedničkim snagama organiziraju stručnjaci tvrtke BE-ON i Hrvatska udruga banaka. Tamo pojašnjavaju da među blokiranima ima onih koji za svega nekoliko mjeseci mogu izaći iz blokade. Prema dosadašnjem iskustvu kažu da se trećina od onih koji dođu na radionice, uz vodstvo stručnjaka, deblokira za nekoliko mjeseci, pišu 24sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo