IZBORNI PROGRAM / Blok umirovljenici zajedno za ukidanje povlaštenih mirovina

Image
Foto: PIXSELL

Blok umirovljenici zajedno koji čine Akcije socijaldemokrata Hrvatske, Splitska stranka umirovljenika i Stranka umirovljenika Hrvatske predstavio je u srijedu svoj izborni program kojim se zalažu za ukidanje povlaštenih mirovina, smanjenje broja općina i gradova te smanjenje broja saborskih zastupnika.

23.11.2011.
15:26
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik ASH-a Zlatko Klarić utvrdio je na konferenciji za novinare na temu "Za zaslužene, a ne lažne mirovine" kako mirovine trebaju rasti sukladno porastu plaća, a ne porastu životnih troškova.

Kao prioritete koje u Hrvatskoj treba napraviti Klarić izdvaja "ukidanje povlaštenih imovina, redukciju saborskih plaća, nacionalizaciju bespravno kupljenog za jednu kunu, vraćanje dostojanstva populaciji umirovljenika od kojih 80 posto živi na rubu egzistencije s mirovinom od 2159 kuna te dostizanja standarda susjedne Slovenije gdje umirovljenici primaju 75 posto od uplaćenih prosječnih doprinosa".

Predsjednik Stranke umirovljenika Hrvatske Franjo Markanović kazao je kako je nužno promijeniti izborni zakon i organizacijske strukture države "s ciljem reduciranja saborskih mjesta te reduciranja broja općina i gradova" te istaknuo važnost oštre kontrole i revizije mirovina.

Naglasio je i da je bitno voditi brigu o tome da Hrvatska osigura svoja nacionalna bogatstva prije ulaska u Europsku uniju, a ne da se to besplatno "da na tanjuru međunarodnom kapitalu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo