BLIŽI SE KAMPANJA, RASTU APETITI: / U Mostu očekuju milijun glasova i mjesto premijera, SDP ne želi s Mostom

Image
Foto: screenshot / HRT

O sklapanju predizbornih partnerstava i aferama političara uoči službenog početka predizborne kampanju za izvanredne parlamentarne izbore sazvane za 11.

22.7.2016.
7:50
screenshot / HRT
VOYO logo

Da u predizbornom razdoblju USKOK ne bi trebao poduzimati radnje koje bi se mogle tumačiti da idu u korist neke političke opcije, rekao je Robert Podolnjak iz Mosta.

Političare u kampanji USKOK (ne) treba pustiti na miru

"Naravno, one kriminalne prijave koje nemaju veze s politikom su nešto drugo, ali onaj dio koji se odnosi na političare koji su aktivni u izbornoj promidžbi. Bojim se da bi se prijave u tom smislu mogle koristiti negativno", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim se nije složio SDP-ovac Peđa Grbin.

"Neprihvatljivo je zauzimati stav da bi USKOK trebao zastati na mjesec dana i ne procesuirati političare. Ja sam za procesuiranje svakoga za koga postoji indicija da je počinio kazneno djelo u svakome trenutku. Ne može netko imati imunitet zato što se kandidirao na izborima", kazao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN ŠEFA SDP-a: /

'Milanović je tražio da njegovom prijatelju isplaćujem tisuće kuna mjesečno'

Image
TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN ŠEFA SDP-a: /

'Milanović je tražio da njegovom prijatelju isplaćujem tisuće kuna mjesečno'

Image
Foto: screenshot / HRT
Image
Foto: screenshot / HRT

Podolnjak: Most je kadrovski i stručno bolje ekipiran

Podolnjak očekuje mnogo snažniju poziciju Mosta nakon izbora i toliki broj mandata koji će im omogućiti bolju poziciju u pregovorima sa čvršćim jamstvima da će njihov program biti ostvaren.

"Danas smo mnogo čvršći i homogeniji, kadrovski i stručno bolje ekipirani", kazao je Podolnjak kazavši kako bi volio da na izborima dobiju milijun glasova jer su spremni preuzeti odgovornost kad je u pitanju mjesto premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbin je na to ustvrdio da SDP, nakon svega što se događalo posljednjih šest mjeseci, nije spreman pregovarati s Mostom.

HDZ otvara vrata onima koji su izbačeni iz stranke

HDZ će, pak, voditi afirmativnu kampanju, rekao je Damir Jelić dodavši da je stranački program u izradi i da na njemu radi Ivana Maletić s mnoštvom stručnjaka od kojih mnogi nisu članovi HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavna tema stranačke kampanje bit će kako da što više ljudi postane zapošljivo i kako pojačati gospodarske procese", kazao je Jelić.

Na pitanje voditelja vraćaju li se disidenti u HDZ, Jelić je odgovorio da u najvećoj stranci uvijek postoje i najveća gibanja, ali nije želio spominjati konkretna imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasigurno ima za mnoge mjesta u HDZ-u, a za mnoge neće biti. Prva liga su nova lica HDZ-a pa čak i neki nestranački ljudi, ne nužno na listama, ali bit će i onih starih i stručnih unutar stranke", pojasnio je Jelić.

HDSSB spreman preuzeti Ministarstvo poljoprivrede

HDSSB će samostalno na izbore, a poljoprivreda im je pritom ključna u programu, rekao je predsjednik te stranke Dragan Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stranački kandidat za ministra poljoprivrede je dr. Željko Kraljičak, a upravo je poljoprivreda ključna za Slavoniju i Baranju. Vlada je izgubila podršku HDSSB-a kad je odbila šest amandmana na proračun za 2016.godinu. Slavonija i Baranja zaslužuje više i sve u njenu korist HDSSB neće uvjetovati foteljama. Jednako smo udaljeni i od HDZ-a i od SDP-a, rekao je Vulin.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo