'OBIJESNO PARNIČENJE ZAVRŠILO NA NJIHOVU SRAMOTU' / Bivša ministrica Blaženka Divjak oslobođena optužbe za klevetu protiv Damira Borasa

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixell

Općinski kazneni sud u Zagrebu je presudio oslobađajuću presudu bivšoj ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak za klevetu bivšeg zagrebačkog rektora Damira Borasa u slučaju izjave o nezakonitom zapošljavanju na Sveučilištu u Zagrebu

19.7.2023.
10:39
Goran Stanzl/Pixell
VOYO logo

Općinski kazneni sud u Zagrebu donio je presudu kojom je bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak oslobođena optužbe za klevetu bivšeg zagrebačkog rektora Damira Borasa za kojega je izjavila da je nezakonito zapošljavao na Sveučilištu, piše u srijedu Jutarnji list.

Boras je protiv bivše ministrice Divjak podnio tužbu privatnu i u ime Sveučilišta u Zagrebu, zbog njene izjave da su neki rektori i dekani nezakonito zapošljavali na Sveučilištu. Pritom je izričito spomenula Borasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Divjak se jučer o presudi osvrnula na svom Facebooku, uz opasku da je "obijesno parničenje bivšeg rektora Borasa i sadašnjeg Lakušića završilo na njihovu sramotu". Posebno sramotno, navela je, jest da je i aktualni rektor Sveučilišta Stjepan Lakušić, unatoč njezinim višekratnim pisanim molbama da izvuče Sveučilište iz te sramote, nastavio s parničenjem, odnosno nije povukao tužbu.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

25.05.2020.,Zagreb - Ministrica Blazenka Divjak odrzala konferenciju na temu o povratku ucenika razredne nastave u skole

"Sud je utvrdio da činjenica koje sam iznijela nikako ne može biti neistinita jer je utvrđeno upravo suprotno. Naime, rektorat Sveučilišta u Zagrebu barem je jednu osobu zaposlilo suprotno odluci Vlade i izmjenama zakona u 2020.", navela je Divjak, zadovoljna navodom suda da svaki građanin, a nadasve ministar, ima pravo i dužnost izraziti sumnju i upozoriti na nepridržavanje propisa, posebno kada je u pitanju trošenje proračunskih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BORAS O SRAMOTNOJ TUŽBI PROTIV STUDENTA: /

'Ako se ispriča zbog svoje neistinite izjave, sve ćemo zaboraviti...'

Image
BORAS O SRAMOTNOJ TUŽBI PROTIV STUDENTA: /

'Ako se ispriča zbog svoje neistinite izjave, sve ćemo zaboraviti...'

Suđenje se nastavlja

Bivša je ministrica navela da je u njezinu slučaju to rezultiralo trogodišnjom mukom, a još nije sve gotovo zbog mogućnosti žalbe. Divjak ima aktivan još jedan postupak pred građanskim sudom, kako je napisala, "da ih obeštetim za njihove 'duševne boli' zbog klevete".

POGLEDAJTE VIDEO: Novi rektor Sveučilišta u Zagrebu u Direktu komentira što je zatekao iza Borasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš me zanima jesu li se opametili ili će rektor i dalje nemilice trošiti javna sredstva na odvjetnike i prljavi rat protiv neistomišljenika. Naravno, i troškove ovog postupaka trebaju platiti Boras i moje Sveučilište u Zagrebu. Bratski ili pola-pola", navela je bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, prenosi novinarka Jutarnjeg lista Mirela Lilek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo