BLAGAJNIK HAC-A PRED TURISTOM VELIČAO USTAŠKI REŽIM? / 'To je najbolji režim koji je postojao i treba vas sve potamaniti'

Image

'To je najbolji režim koji je postojao i treba vas sve potamaniti'

22.8.2019.
13:57
VOYO logo

Na svom Twitter profilu je turist Sanjin Bužo opisao događaj od 10. kolovoza s naplatnih kućica u Šibeniku, prenosi Večernji list. On tvrdi da se tijekom naplate cestarine oko naplatne kućice i njegova automobila počela motati žena u crnoj majici s natpisom "ZA DOM kliče". Ispod natpisa nalazila se šahovnica s prvim bijelim poljem. Bužo navodi da je to očigledno aludiranje na ustaštvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da se slobodno kretala oko kućice, rampe i automobila, djelovala je kao zaposlenica HAC-a iako nije imala vidnih oznaka kompanije. Uvrijeđena prizorom, moja supruga joj je kroz prozor rekla: 'Gospođo, to vam je fašistička majica!' Žena se osvrnula i pitala 'Što ste rekli' i dobila je isti komentar. U isto vrijeme se odvijala transakcija naplate cestarine prilikom koje je službenik Hrvatskih autocesta (HAC) počeo braniti dotičnu ženu riječima: 'Što je vi napadate i prijetite (iako nikakve prijetnje nije bilo), ona ima pravo nositi što hoće'. Na moju opasku da se on nema što miješati ako žena nije zaposlenica HAC-a i da samo naplati cestarinu, on je opetovano ustvrdio da ona može nositi što hoće i da prestanemo prijetiti", napisao je Bužo na Twitteru.

Image
ŠEFICA NA POŽEŠKOM SUDU POZIRA U MAJICAMA S USTAŠKIM POZDRAVOM: /

'Neki kažu 'smrt fašizmu', al ne piše mi to u katekizmu'

Image
ŠEFICA NA POŽEŠKOM SUDU POZIRA U MAJICAMA S USTAŠKIM POZDRAVOM: /

'Neki kažu 'smrt fašizmu', al ne piše mi to u katekizmu'

Blagajnik HAC-a: 'To je najbolji režim koji je postojao i sve vas treba potamaniti'

Bužo je tada službeniku HAC-a rekao da žena nosi majicu koja veliča zločinački režim te da on i supruga to smatraju uvredljivim. Zatim je, navodi Bužo, službenik kroz galamu rekao: "To je najbolji režim koji je postojao i treba vas sve potamaniti". Ime službenika saznao je preko potvrde o plaćanju. Zatim je nazvao etičku liniju HAC-a gdje je službeniku, koji se predstavio kao Anđelko, prijavio prijetnju smrću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HAC-a kažu da su na adresu info@hac.hr 10. kolovoza zaprimili pritužbu korisnika na ponašanje blagajnika na naplatnoj postaji Šibenik i da su korisniku odgovorili. Tvrde da je provjerom ustanovljeno da majicu nije nosio zaposlenik HAC-a nego ženska osoba koja je tražila informaciju na naplatnoj kućici.

'Komunikaciju korisnika i blagajnika ne možemo utvrditi'

"U dijelu navoda koji se odnosi na komunikaciju korisnika s blagajnikom na žalost nismo u mogućnosti potvrditi kao ni utvrditi sadržaj konverzacije s obzirom na to da je na naplatnim postajama i u naplatnim kućicama instaliran sustav videonadzora bez audiozapisa, a blagajnik koji je izvršio naplatu cestarine u svom pisanom očitovanju vezanom za predmetni događaj negira opisani način komunikacije", kažu ih HAC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

18.08.2018., Zagreb - Prometne guzve na izlasku s autoceste na naplatnoj postaji Demerje u smjeru Zagreba. Photo: Borna Filic/PIXSELL

Istaknuli su da je njihova poslovna politika usmjerena na zadovoljstvo i sigurnost korisnika i da nemaju toleranciju na bilo kakve ispade djelatnika čiji je cilj nacionalna, vjerska ili bilo koja druga netrpeljivost. Tvrde da bi radnici bili sankcionirani kada bi se dokazalo da su tako nešto govorili korisnicima naplatnih kućica.

"Sve primjedbe i sugestije svojih korisnika iznimno uvažavamo i prihvaćamo s krajnjom pažnjom te ih koristimo kao korektivne mjere prema kontinuiranom podizanju razine usluge i sigurnosti naših korisnika", poručuju iz HAC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SNIMILI MUŠKARCA U CRNOJ HOS-ovoj MAJICI: S natpisom 'Za dom spremni' mlatio zastupnike u Sobranju

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo