MOGU LI RAZBITI DOGMU O UHLJEBIMA? / Ovaj grad isplaćivat će nagrade javnim službenicima i do 1000 kuna

Image
18.4.2018.
12:41
VOYO logo

Grad Bjelovar uveo je stimulaciju od najviše 1000 kuna mjesečno kako bi motivirao službenike i namještenike gradske uprave na aktivniji rad, a u gradskom proračunu za tu je namjenu planirano ukupno 200.000 kuna, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen pravilnik kojim se utvrđuju svi potrebni uvjeti i postupak za isplatu stimulacija.

'200.000 kuna iz proračuna za vrijedne djelatnike'

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak predstavio je 13 djelatnika koji će dobiti stimulaciju temeljem rezultata u radu od početka godine do travnja, a posebno su istaknuti zaposlenici koji rade na poslovima legalizacije i izdavanja građevinskih dozvola, kao i oni koji rade na povlačenju novca iz europskih i nacionalnih fondova, te na poslovima arhiva."Smatramo da treba nagraditi uspješne službenike i namještenike. Želimo poslati poruku i svima ostalima, koji nisu nagrađeni u prvom krugu isplate stimulacija, da se dodatno motiviraju jer u proračunu je predviđeno 200.000 kuna za vrijedne djelatnike", istaknuo je Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cilj je razbiti dogmu da su službenici uhljebi'

Bjelovar je treći grad u Hrvatskoj pa brzini izdavanja različitih dozvola, čime se iznimno ponosimo, a ljudi koji su tome pridonijeli trebaju biti nagrađeni, poručuje Hrebak dodajući kako je u tijeku digitalna transformacija gradske uprave sa ciljem djelotvornijeg pružanja usluga građanima, ali i olakšanja posla službenicima. "Već smo smanjili broj djelatnika, a s godinama ćemo ih i dalje smanjivati, zato ih treba propisno nagrađivati za njihovu sposobnost i trud. Cilj je razbiti dogmu da su službenici uhljebi", naglasio je Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo