veliki problem za putnike / Bizarna greška u ZET-u: od 9.000 karata za tramvaj i autobus u opticaj su puštene - preširoke karte

Iz tvrtke koja zadužena za tiskanja karata, kažu da ih na godinu otisnu oko 32 milijuna i da je došlo do tehničke greške. Ali mjesta za propuste očito nema jer je milimetarska greška izazvala pravu pomutnju

19.1.2018.
19:05
VOYO logo

Pomalo bizarna greška potkrala se u zagrebačkom javnom prijevozu. Iz otisnute serije od devet tisuća karata za tramvaj i autobus u opticaj su puštene preširoke karte. Putnici u ZET-u nisu ih mogli poništiti pa su dobili besplatnu vožnju. 

Umjesto uobičajenih 30 milimetara, neispravna karta za zagrebački javni prijevoz široka je 32. I zbog ta dva milimetra viška ne može se poništiti, preširoka je za uređaj. Takav set karata, među njima i ova koju je prije nekoliko dana kupila jedna putnica prodavan je na ovoj zetovoj autobusnoj liniji Špansko-Črnomerec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je ta mala greška na najpopularnijoj, polusatnoj karti, izazvala velik problem za putnike na toj autobusnoj liniji. 

Putnici su slučaj odmah prijavili vozaču koji im je dopustio da se voze s neponištenom kartom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ZET-a, ne otkrivaju točan broj takvih karata.

"Odmah po privitku informacija o neadekavtnom formatu karata, nadležna služba je pristupila provjeri postojećeg kontigenta karata. Nemamo brojku o točnom broju karata, ali mislimo da se radi doslovce o nekoliko karata", izjavio je Domagoj Zeba iz odjela odnosa s javnošću ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam preširoka, odnosno bilo kakva neispravna karta dospije u ruke, vrijede sljedaća potrošačka pravila:

"Na licu mjesta se riješiti, a ako ne onda naši potrošači se prvi trebaju obratiti ZET-u s pritužbom, i nadamo se da bi to trebalo biti riješeno, ako ne, pri Holdingu postoji povjerenstvo za potrošače i ja se nadam da će na tom mjestu to riještiti", kazao je Tomislav Lončar iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz tvrtke koja zadužena za tiskanja karata, kažu da ih na godinu otisnu oko 32 milijuna i da je došlo do tehničke greške. Ali mjesta za propuste očito nema jer je milimetarska greška izazvala pravu pomutnju.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo