Sve zbog Minnie / Bizaran slučaj: Zagrepčanin dobio izvanredan otkaz jer je kolegici za rođendan poklonio popularnu lutku

Image
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

'Nisam je ukrao, već stavio kao ukras, odnosno dekoraciju, da drži poklon'

20.1.2024.
20:04
Dusko Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Voditelj jednog popularnog prodajnog centra na području Zagreba dobio je izvanredan otkaz zbog rođendanskog dara kolegici, piše Danica.

Spomenuti voditelj je odlučio tužiti prodajni centar smatrajući kako je otkaz neopravdan, no, sutkinja je ovaj tjedan odbila njegovu tužbu, potvrdila otkaz te mu naložila da mora platiti 3125 eura troškova parničnog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREPOZNALI GA I SLAVNI /

Mladić stalno dobivao otkaze pa mu prekipjelo: Sada vodi uspješan posao i mjesečno zarađuje više od 116.000 eura

Image
PREPOZNALI GA I SLAVNI /

Mladić stalno dobivao otkaze pa mu prekipjelo: Sada vodi uspješan posao i mjesečno zarađuje više od 116.000 eura

"Prolazeći kroz prodajni prostor uočio sam i plišanu lutku Minnie te ju neplanirano ponio u ured kako bih dekorirao rođendanski poklon. Nisam je ukrao, već stavio kao ukras, odnosno dekoraciju, da drži poklon što se vidi i iz natpisa, odnosno poruke koju sam ostavio 'Sestro jel misliš ti ovo otvoriti'. To se odnosilo upravo na ono što sam poklonio kolegici - pjenušac i bombonjeru. Ti su artikli označeni naljepnicom 'plaćeno' pa sam mislio da će kolegica shvatiti kako je lutka dekoracija, a ne poklon jer na njoj nije bilo naljepnice 'plaćeno'. Kolegica je voditeljica prodajnog centra pa su joj poznata pravila vezana za kupovanje artikala i njihovo označavanje, kao i protokol iznošenja artikala iz prodajnog mjesta. Osim toga, plišana lutka Minnie nije primjeren poklon za ženu u četrdestim godinama života. Plišane lutke isključivo se poklanjaju djeci ili djevojčicama znatno mlađe životne dobi. S obzirom na to, uopće nisam mogao pomisliti da bi kolegica odnijela plišanu lutku kući, već sam bio uvjeren da će je vratiti u prodaju", branio se optuženi.

U prodajnom centru kažu pak kako je videonadzorom utvrđeno da je njihov zaposlenik iz prodajnog prostora uzeo Disney pliš Minnie lutku koja stoji oko 27 eura te ju ponio prema uredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, otuđio je iz prodaje nešto što nije smio, bez da je platio, te lutku ostavio u uredu voditeljice kojoj je sljedeći dan bio rođendan. Artikl koji je otuđio iz prodajnog prostora i neovlašteno, bez plaćanja, odnio u ured i poklonio kolegici nije nikada plaćen. Voditeljica našeg prodajnog centra potvrdila je internoj reviziji da je na poklon dobila artikl Disney pliš Minnie ljama i odnijela ga kući te da se i dalje nalazi kod nje", ističu u centru.

POGLEDAJTE VIDEO: Treba li ZET-ovka dobiti otkaz?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo