naplata potraživanja /

Bivšim radnicima Elektrometala bit će isplaćeno 7,8 milijuna kuna zaostalih dugova

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

U stečajnom postupku tražbine je prijavilo 465 radnika, a riječ je o potraživanjima za neisplaćene plaće, jubilarne nagrade, neiskorištene godišnje odmore, regrese i otpremnine

14.3.2018.
17:20
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Bivšim radnicima Elektrometala, bjelovarske tvrtke koja je potkraj prošle godine završila u stečaju, bit će isplaćeno ukupno 7,8 milijuna kuna, a odluku stečajnog upravitelja Franje Otročaka podržao je i odbor vjerovnika, objavljeno je u srijedu na stranicama Trgovačkog suda u Bjelovaru.

U stečajnom postupku tražbine je prijavilo 465 radnika, a riječ je o potraživanjima za neisplaćene plaće, jubilarne nagrade, neiskorištene godišnje odmore, regrese i otpremnine na koje su stekli pravo temeljem kolektivnog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda izvršit će se dioba u iznosu od 100 posto priznatih tražbina, odnosno vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda isplatit će se 7.832.270,10 kuna", izvijestio je stečajni upravitelj Otročak.

Vrijedi napomenuti i kako je novac za isplatu radničkih potraživanja stečen prodajom tvrtke - kćeri Elektrometala, Elektrometal - distribucija plina, koju je na usmenoj javnoj dražbi kupila Gradska plinara Zagreb za 41 milijuna kuna. Ostatak iznosa pripast će razlučnim vjerovnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo